Mercedes Дебютира с ново бижу

Compact GLA SUV

От 21 до 29 април в Шанхай се състоя едно от най-грандиозните автомобилни шоута в света, където представители на едни от най-високите класове автомобили си премериха силите.

Mercedes-Benz  показа компактен премиум клас SUV на “Auto Shanghai” 2013 във формата на своя Concept GLA. Концепцията GLA е компактен SUV, който съчетава своя спортен дух с всестранни качества. С този автомобил определно ще „избягате от ежедневието”, имено това е и мотото, с което Mercedes го представиха в Шанхай.

Mercedes Дебютира с ново бижу

Новата концепция GLA премия компактен SUV идва с четири-цилиндров турбо бензинов двигател с мощност от 208 конски сили и с обем 2.0 литра и всички задвижващи колела, също така 7-степенен двоен съединител с автоматична скоростна кутия. Mercedes се хвалят с уникална конфигурация на фаровете с лазерни светлини, които светят ярко и че също така функционира като проектори.

Mercedes Дебютира с ново бижу

Oachim Schmidt, изпълнителният вицепрезидент на Mercedes-Benz за продажби и маркетинг, сподели че с новият SUV ще се чувства по-скоро като купе от по-големите си братя и сестри. “Също така става ясно, по-нататъшния потенциал на компактния автомобил с уникална  архитектура, която осигурява основата за A-и B-Class модели, които се доведоха на немския пазар през първото тримесечие на 2013 г. “. Други детайли включват 20-инчови джанти, двойни ауспухови тръби и врата с мощност отзад. Цената на това бижу все още не е обявена.