Mercedes GLC 63 AMG

Най-малкият SUV на немската компания с огромен V8 агрегат

09.04.2017

Като се замислим, от Мерцедес никога съзнателно не са оставяли незапълнена ниша, в която после да не дадат нещо специално на света. Поредното доказателство за тази теза е и появата на GLC 63 AMG.

Изглежда от Merc доста са се постарали, нали? Определено доста повече от GLC 43.

Mercedes представи GLC 63 AMG

GLC 63 AMG е скалирана версия на C63, базиран и използващ същия 4-литров би-турбо агрегат с 475 конски сили или 510 конски сили в “S” версията. Разликата е, че е добавена насоченост към задните колела 4×4 задвижване и девет-степенен автоматик от E63.

Максималната скорост на автомобила е ограничена до 250 км/ч, а ускорението до 100 км/ч все още е тайна. Инженерите в немския консорциум не са забравили да помислят и за окачването, като специално триобменно въздушно окачване обещава отлично комбинирана динамика на поведението със страхотен комфорт, шум и вибрации от пътя и гумите.

Вижте още: Новият Мерцедес Е-Клас Купе

Ако изберете най-мощния S вариант и ще получите пет различни режима на движение (Comfort, Sport, Sport +, Individual и Race). Те определят отзивчивостта на педала на газта, управлението, предавателната кутия и т.н. От друга страна пък окачването позволява да се настройва отделно от тези режими на движение, което означава, че можете да изберете възможно най-подходящата за вашите нужди комбинация.

GLC 63 AMG дебютира в Ню Йорк

Mercedes GLC 63 AMG

Освен повечето мощност, увеличения въртящ момент и различното оборудване, S версиите идват и с по-големи колела и по-широки гуми, 30мм по-големи спирачни дискове и електронно контролиран блокаж на задния диференциал.

Новата спортна джипка на Mercedes ще дебютира на моторшоуто в Ню Йорк, а първите автомобили ще бъдат доставяни през септември на цени от около 150 000 лв.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването