Mercedes GT 4 – комбинация от CLS и E63

Готви се конкуренция на Panamera и Audi A7

01.05.2015

Малко са моделите, които могат да се конкурират с Porsche Panamera и Audi A7, но трябва да признаем, че това не е невъзможно за автомобилен гигант като Mercedes. Според последна информация от кухнята на Merc, германците готвят нещо голямо в лицето на GT4. Новият супер автомобил ще се базира на следващото поколение CLS и ще бъде пряк опонент на Panamera и Audi A7.

Mercedes GT 4 – създаден, за да свали от върха Panamera и A7

Дизайнерите на Mercedes са избрали дизайн, подобен на този при AMG GT. Автомобилът ще бъде с четири места, а интериорът ще разполага с уникални компоненти, които ще го различават значително от бъдещия CLS.

Mercedes GT 4

Mercedes AMG GT 4

Инженерите на GT4 не се притесняват от големия избор на агрегати, които се предлагат в Panamera и А7, като са се спрели на 4-литров V8 двигател с две турбини и мощност от 600 конски сили. Скромно, нали? Такива са си германците.

Вижте още: Mercedes CLS BlueTec

Следващото E63 AMG пък ще осигури спирачките, окачването и кормилната система на GT4, като се очаква автомобилът да бъде оборудван и с адаптивно въздушно окачване и електронно заключващ се диференциал.

Информацията сочи, че ще видим „убиецът“ на Panamera и Audi A7 най-ранно през 2019 година, а цената на Mercedes GT 4 ще бъде между 120 000 и 150 000 евро.

До колко обаче GT 4 може да бъде конкуренция на останалите два гиганта, остава да разберем.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването