Mercedes с предстояща хиперкола

Немците добавят и F1 двигател на новото си бижу

02.09.2016

Представител от отбора на F1 на Мерцедес потвърди, че немците работят върху хиперкола, която ще струва над 4 милиона евро, а официалният й дебют се очаква през следващата година. Суперавтомобилът ще бъде задвижван от F1 двигател.

Mercedes с предстояща хиперкола през следващата година

Суперавтомобилът на германската компания е с кодово название R50 и е към финалните си етапи на проектиране. Специалистите твърдят, че съвсем скоро ще започне й развойната дейност и тестването на суперколата. Mercedes R50 ще бъде задвижван от 1.6-литров турбо V6 двигател, който по настоящем се използва и от болидите във Формула 1. Агрегатът дава около 900 конски сили, но с хибридната система общата мощност би трябвало да нарасне между 1000 и 1500 конски сили.

Mercedes с предстояща хиперкола през следващата година

Mercedes AMG R50

Едно от най-големите предизвикателства, пред които ще се изправят инженерите от Мерцедес е преобразуването на двигателя към изискванията на обикновения път. Ще трябва да се погрижат за добавянето на стартер, тъй като във Формула 1, двигателите се задвижват чрез външни източници на заряд. Другата важна модификация, за която ще трябва да се помисли е издръжливостта на двигателя.

Вижте още: Най-скъпите автомобили в света

Може би точно поради тази причина може да се наложи капацитетът на двигателя да бъде увеличен до 2 литра, заедно с втори турбо компресор. За по-добро представяне на пътя ще бъде разработена и напълно нова трансимисия.

Mercedes с предстояща хиперкола

Новата хиперкола на Mercedes

Задните колела ще се задвижват от двигател с вътрешно горене, докато предните ще бъдат задвижвани от електрически мотори с мощност от 160 конски сили. По-голямата част от консрукцията ще бъде от карбон и алуминии, за да се намали теглото на около 1000 кг.

Очаква се новото бижу на Мерцедес да дебютира през следващата година в чест на 50-тата годишнина на AMG, а цената на всяка бройка се очаква да стартира от 4 милиона евро.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването