Методология на сближаването

Съвети

10.11.2013

В това забързано ежедневие, почти не ни остава време да покажем на хората, които обичаме, какво всъщност значат за нас. Прибираме се от работа или от други ежедневни задачи, премазани от умора и нямаме сили да изразим обичта си. Разбира се любимите ни хора знаят, че не го правим нарочно, но при това тази практика не бива да става постоянно явление, ако искаме да задържим истински важните неща в живота си.

Методология на сближаването или няколко съвета как да изразявате любовта и привързаността си

Методология на сближаването

Стойте близо един до друг

1. Покажете привързаността си – целувайте, прегръщайте, галете, стойте близо един до друг, дръжте се за ръце,…. въобще правете всички тези малки жестове с огромно значение. Бъдете физически и психически близо. Човек има нужда от толкова малко, за бъде щастлив. Не пропускайте тези детайли.

2. Говорете един с друг – за всичко: чувства, притеснения, ежедневни проблеми, мечти, желания, амбиции, бъдеще… Половинката не е само любовен партньор, а и най-добър приятел. Комуникацията е най-добрият начин да останете винаги на една вълна. Всеки от вас има различни интереси, мечти и желания, но съгласувани заедно те се превръщат в една обща цел. Гонете я!

Методология на сближаването

Споделяйте си всичко

3. Споделяйте разни неща – от най-тривиалното, като дрехи, напитки, храна; до чувства, емоции, желания,.. Например в почивните дни, облечете неговата тениска и си направете заедно закуска. Споделянето на тези дребни на пръв поглед неща, носи такава сплотеност и радост, каквато не сте си и представяли.

4. Разменяйте си малки жестове – например изненадайте нея/него с вечеря или пък закуска в леглото. Или пък преди да излезете сутринта оставете бележка на хладилника „Обичам те“, „Ще ми липсваш“… Бъдете отворени един към друг и не пропускайте да покажете привързаността и обичта си във всяко едно действие.

Вижте още: Любопитни факти за любовта

Хората не са даденост и ако не се грижите добре за тях, могат да си отидат. Помислете върху това!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.