Майкъл Джексън за пореден път е номер едно

25.10.2013

Майкъл Джексън за пореден път е номер едно Четири години след смъртта си, Майкъл Джексън все още е номер едно. Поне според Форбс. Неговите имоти са изключително печеливши и той дори и след смъртта си печели повече от тях, отколкото която и да било друга знаменитост. В периода между октомври 2012 и октомври 2013, списание Форбс класира звездата като най-печелившата, дори и след смъртта си. Имотите на Майкъл дръпнаха с около 160 милиона долара. Това е доста впечатляващо, като се има предвид, че Форбс наскоро обявиха и класацията си за “Най-печеливша жива звезда”. Това беше Мадона с 125 милиона евро за една година, считано от юни миналата година до юни тази година.

Приходите на Майкъл не са само от имоти, но и произтичат от продажби на неговата музика. Делът, които той има в Sony/ATV включва каталог с изпълнители като Бийтълс, Лейди Гага, както и Цирк Дю Солей. Всички те са вдъхновени от Краля на Попа и му носят достатъчно приходи, дори и след смъртта му.

В миналогодишната класация на изданието той бе изместен от Елизабет Тейлър.

Другият крал, който  седи  под номер две в списъка на Форбс това е Елвис Пресли с приходи след смъртта си равняващи се на 55 милиона долара.

Ето и топ 10 в списъка на Форбс за “Най-богати починали знаменитости”

1. Майкъл Джексън – 160 милиона.

2. Елвис Пресли – 55 милиона.

3. Чарлс Шулц – 37 милиона.

4. Елизабет Тейлър – 25 милиона.

5. Боб Марли – 18 милиона.

6. Мерилин Монро – 15 милиона

7. Джон Ленън – 12 милиона.

8. Албърт Айнщайн – 10 милиона.

9. Бети Пейдж – 10 милиона.

10. Теодор Гейзел, известен още като д-р Сус – 9 милиона.

Автор: Христина Розова

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването