Microsoft представя PowerApps

Създаване на приложения без кодиране

04.12.2015

Microsoft прави крачка напред към улесняване на все по-нарастващия мобилен бизнес. Технологичният гигант представи PowerApps, нов набор от инструменти за бизнеса, който позволява на потребителите да създават Android и iOS и уеб приложения с шаблони. Не са необходими познания по програмиране, за да си създадете сами мобилно приложение.

Microsoft представя PowerApps – създаване на мобилни приложения без познания по програмиране

Въпреки, че аз лично съм резервирана към този бизнес модел, много хора със сигурност ще го намерят за полезен. Пробвала съм лично някои подобни софтуери за създаване на приложения с шаблони, но крайният резултат не би могъл да бъде 100% удовлетворяващ според мен. Това се дължи най-вече на факта, че всеки бизнес е уникален и различен и трудно могат да се обхванат всички особености.

И все пак нека видим какво предлага Microsoft PowerApps:

– бързо създаване на приложение, лесно колкото използването на Microsoft Office

– връзка с облачни услуги: Office 365, Dynamics CRM, Salesforce, Dropbox и OneDrive

– връзка с локални системи: SharePoint, SQL Server, Oracle бази данни, SAP и др.

– споделяне на PowerApps, като документи

Microsoft представя PowerApps

Снимка: venturebeat.com

Предлагат се опции и за разработчици:

– PowerApps включва Azure App Service

– изграждане на допълнителни връзки за данни и APIs до всякакви съществуващи бизнес системи

– контролът на сигурността на данните се спазва от PowerApps, така че можете да управлявате достъпа до данни и поддържане на корпоративните политики

Услугата все още е в предварителен преглед . Microsoft си партнира с компании, като Bose и Metro Bank за да го тестват. Заинтересованите страни могат да поискат достъп чрез сайта на PowerApps. Все още няма информация за цените.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.