Mini Cooper John Works

Най-мощният Mini Cooper в историята

13.12.2014

Mini Cooper John Works или иначе казано най-мощното Mini в историята. Новото „бижу“ на Mini може да се похвали с двигател от 230 к.с и ускорение до 100 км/ч в рамките на едва 6,1 секунди, което го прави по-бързо от Mini Cooper S. Определено доста впечатляващо за всички фенове на Mini, а и не само.

Mini Cooper John Works е най-мощният Mini в историята с 230 к.с

Електронният диференциал е стандартния от Cooper S, но идва с лека подобрена версия. Промените по двигателя също не са никак малко: инженерите на Mini Cooper са монтирали по-голяма турбина директно в изпускателния колектор. Спортният автомобил ще се предлага както с ръчна, така и с автоматична скоростна кутия. От Mini твърдят, че автоматикът е много по-бърз и по-икономичен, но едва ли ще се хареса на феновете на дрифта. Всички обичаме да „ръчкаме“, не е ли така?

Вижте още: Новото BMW M4 кабрио

Mini Cooper John Works

Интериорът на Mini Cooper John Works

Автомобилът с ръчната скоростна кутия тежи едва 1205 кг, докато автоматикът е малко по-тежък – 1220 кг. Mini Cooper John Works тежи малко повече спрямо Cooper S, заради по-големите спирачки, охлаждащата система и подсиленото шаси, но това е разбираемо предвид 230-те коня на малкото бижу.

Вижте още: Nissan GT-R 2015 – “последният самурай”

John Works ще се предлага стандартно със 17-инчови джанти, като ще има вариант и за 18-ки. Очаква се новото „бижу“ на Mini Cooper да бъде официално представено в края на седмицата.

Трите автомобила на Mini Cooper John Works

Новата серия на Mini – John Works

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването