Интервю с Мирела Мод

Новоизгряващата звезда на българската музикална сцена

01.05.2014

Мирела Мод – едно ново име, което се завъртя из българските музикални среди, е новата млада звезда на родната сцена.

Видеото към последната й песен, “Грешни Впечатления”, вече се върти по музикалните канали.

Днес имаме удоволствието самата тя да ни разкаже малко повече за себе си и за това, с което се занимава.

Мирела Мод – новоизгряващата звезда на българската музикална сцена

Здравей Мирела! За нас е огромна радост да направим това интервю заедно с теб.
Представи се на читателите на Списание VIP

Здравейте на всички читатели на Списание VIP. Името ми е МиРеЛа и съм от
Бургас (неслучайно три срички и три ноти хахаха).

Oт кога се занимаваш с музика? Как започна всичко?

Помня как още като малко дете съм пяла във вокални групи и училищни хорове докато не се запознах с музикалната ми педагожка Кина Христова, която с постоянство ме научи на почти всичко. Обиколила съм десетки конкурси за изпълнители и съм печелила много призови места, но реших, че искам да правя авторска музика – пълна съм с идеи и отдавам цялата си енергия на това.

Мирела Мод специално за читателите на списание VIP

Мирела Мод е новоизгряващата звезда на българската сцена

Втората ти песен “Той е тук” е супер добра и придружена от видео клип, с една много оригинална концепция. А сега с третата “Грешни Впечатления”, се е получило нещо направо уникално, за модерната българска музика.
Кажи ни кой е виновникът за клипа, зашеметяващият стил и визия в него? А и за самата музика?

Музикалният продуцент на парчето е Петко Иванов, по-известен като Fang. С него и HoodGFam работим заедно вече почти година и идеите ни доста се припокриват: аз имам идеи за музика и текст, а в студиото търсим най-доброто звучене.

А в този случай и Hoodini допринесе много за парчето. Малко след записите на „Грешни впечатления” отидох в ателието на Красимир Марчев съвсем случайно във връзка с фотосесия. За него бях чувала само, че Мадона споделя късометражните му филми в блога си, което си е доста похвално.

Така от дума на дума се запознах с неговия стил на работа и с екипа решихме да експериментираме и да му се доверим за заснемането и режисурата на видеото. А той е като вулкан от идеи: има виждане за грим, стайлинг, хореография, излъчване..и то какво виждане! Снимахме един цял уикенд и резултатите са налице.

На кого искаш да благодариш?

Благодарностите ми са към момчетата от HoodGFam и на Краси за професионализма и търпението към мен, защото понякога съм доста изнервяща хаха. Също така и на прекрасните момичета от танцова школа „Дюн”.

Виждам, че обичаш да си партнираш с бг рап певци, като Hoodini и Fang, в песните си. Кажи ни кой е твоят любим стил музика?

Обичам музиката, която има послание. Слушам почти всичко – от Erykah Badu през Michael Buble до Marilyn Manson.

Мирела Мод и нейните любими изпълнители

Кои изпълнители вдъхновяват Мирела Мод

Кои изпълнители от родната и световна сцена, те вдъхновяват?

От дете съм фенка на Alicia Keys и Christina Aguilera, която в последните няколко години ме разочарова, но талантът си е талант – спор няма. Обичам музиката на 2000-та, албуми на Jill Scott, Lauryn Hill.

Напоследък съм огромна фенка на продукцията на Pharrell Williams. Опитва се да върне едно специфично фънк звучене в съвременната поп музика и определено му се получава, а от него струи заразен позитивизъм!

А от родната сцена силно уважавам работата на Рут Колева – тя не изневерява на стила си.

Разкажи ни какви ще са бъдещите ти проекти? Имаш ли планове да направиш албум?

Обикновено пазя проектите си в тайна, защото съм много суеверна хаха. Имам планове да правя мноооого музика.

Благодарим ти за това интервю. Ще следим за нови неща от теб. Защото ние с огромно удоволствие, подкрепяме талантливите нови български изпълнители.

Пожелаваме ти много успехи и занапред!

Благодаря за подкрепата, желая успех на вашата медия.

Етикети:

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта - hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.