Мисия “продължителна връзка”

3 ключа към успеха

02.05.2017

Мечтаете за дълги и успешни отношения, но трудно се справяте с ежедневните конфликти и проблеми? Всяка връзка има своите възходи и падения и не е реалистично да очаквате нещата да са перфектни през цялото време. Има обаче няколко техники, които можете да използвате, за да се справите с проблемите по най-добрия възможен начин.

Мисия “продължителна връзка” с 3 лесни трика

Когато сте ядосани, изчакайте 24 часа преди да реагирате

Не си ти, когато си ядосан. Независимо дали става дума за малък проблем или нещо по-сериозно, положете усилия да си дадете известно време преди да реагирате. Решенията които взимате, докато сте ядосани, могат лесно да ви накарат да направите или да кажете нещо, за което ще съжалявате. 24 часа не е дълго време, но е достатъчно дълго, за да се успокоите и да получите известна перспектива.

Спрете да казвате “Нямам нищо против”

Да бъдете в една връзка не се състои просто в това да се опитвате да бъдете перфектни и да дадете на другото лице точно това, което иска. Важно е да се изразявате откровено, дори когато не сте съгласни с партньора си.

Опитайте се да постигнете компромис в отношенията си, но това не означава да потискате чувствата или мнението си. В дългосрочен план това може да доведе до сериозни проблеми в отношенията.

Няма нищо лошо в това да си легнете ядосани

Фразата “Не си лягайте ядосани” често се споменава, когато става дума за връзки, но всъщност не е най-добрият съвет. Споровете в края на деня, често се влошават от факта, че сте уморени и съсредоточени върху многото малки раздразнения от деня. По-добре се наспете, починете си и на сутринта на свежа глава си поговорете пак с половинката си.

И така, следващият път, когато спорите с партньора си късно през нощта, опитайте се да кажете нещо от рода на: “Можем ли да обсъдим това утре сутрин?”

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.