Мисията – да живеем по-щастливо

21.03.2015

Навярно сте опитвали вече много от сладостите и горчивините на живота; навярно имате достатъчно на брой приятели; навярно си мислите, че сте щастливи, но сякаш нещо липсва…

Как да намерим тази малка част от пъзела, за да запълним картината на щастливия си живот? Много труден въпрос, скъпи читатели, много труден… Не знам дали някой може да Ви каже къде и какво да търсите, не знам дали отговор може да бъде даден и дали въобще можем да разберем дали сме щастливи поне на 80%. Това, което аз мога да Ви посъветвам е да се огледате наоколо, да анализирате – себе си, живота си, постъпките си, за да определите къде може да се е загубила тази липсваща част на щастието.

Мисията – да живеем по-щастливо в 7 стъпки

 Живейте по свои собствени правила

Най-лесно е да следвате това, което всички останали правят – работа от девет до пет, съобразяване с последните модни тенденции, най-новите джаджи и така нататък. Това обаче води до момент, в който имате всичко, а всъщност чувствате, че нямате нищо.

Така че зарежете мисленето на “стадото” и започнете да следвате своите собствени правила. Това е една значителна крачка по пътя на щастието.

Приемайте се такива, каквито сте

Не сте перфектни и никога няма да бъдете. Приемете това. Но вашите дарби и таланти са уникални и ексклузивни – направете така, че да работят във ваша полза.

“Преследването на съвършенството е изтощително и е загуба на време. Приемете се каквито сте и престане да се опитвате да бъдете това, което не сте, и ще откриете истинското щастие ” – Сара Мурс

Мисията - да живеем по-щастливо

Снимка: pixabay

Бъдете благодарни за всичко в живота си Винаги ще има нещо, което искате. Винаги ще има нещо, към което се стремите. Но не гледайте само в една посока. Със сигурност ще има неща, които ще постигнете и неща, които няма да постигнете, но не се разочаровайте. Бъдете благодарни за това, което вече имате.

Следвайте мечтите си, докато се наслаждавате на настоящето

Докато следвате мечтите си, не забравяйте да се наслаждавате на пътя, по който вървите и да се радвате на всички малки неща в живота. Прекарвайте времето си с хората, които имат значение и правете нещата, които искате да правите.

Четете повече

Четенето е едно бягство от реалността, което помага да развиете своята креативност и въображение. Четенето предлага безброй възможности, емоции и забавлние.

“Винаги четете нещо, което ще ви направи да изглеждате добре, ако умрете по средата на четенто.” – П. Дж. О’Рурк

Вижте: Мисията – чети повече

Приемайте другите хора, такива каквито са

Винаги може да намерите отрицателните черти у някого, ако ги търсите. Както вече споменахме няколко пъти, няма перфектни хора. Спрете да се концентрирате върху отрицателните и започнете да търсите положителни страни на хората около себе си.

“Повечето хора не могат да разберат как другите могат да си духат носовете по-различен от тях начин.” – Иван Тургенев.

Бъдете оптимисти

 Оптимизмът е лекарство за здраве и щастие.

Каквото чакате, такова и ще получите. Така че ако продължавате да държите пред очите си черната маска на негативизма, няма скоро да разберете що е то истинско щастие.

Усмихвайте се повече, търсете доброто в хората и бъдете щастливи!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.