Мислите ли прекалено много?

5 знака, че премисляте повече от необходимото

04.07.2015

Светът е толкова пъстър, изпълнен с идеи и безгранични възможности. Само този, който не е търсил не е намерил, както може би многократно сте се убеждавали и сами. Но понякога цялото това търсене и намиране може да бъде безкрайно уморително. Особено, ако сте от хората, които премислят всяко едно нещо многократно.

Мислите ли прекалено много – 5 знака, че сте от хората, които премислят всяко едно нещо твърде много

1. Намирате смисъл във всичко

Когато сте склонни да мислите твърде много, се опитвате да намерите смисъл  в абсолютно всичко около и вътре във вас. Свръханализирате всичко и се дразните дори, ако някой не ви е отвърнал на зрителния контакт, който сте се опитали да установите. Понякога не е нужно да мислите чак толкова много и да отдавате значение на прекалено дребните неща.

2. Трудно ви е да оставите нещата да си отминат и да продължите напред

Влагате толкова много усилия, за да разберете или направите нещо, че ви е ужасно трудно да се откажете от него, дори ако вече няма смисъл да продължавате да се занимавате с него. Колкото повече мислите за такива непостижими неща, толкова повече „изяждате“ времето си за истински важните въпроси в живота ви.

3. Търпеливи сте

Готови сте търпеливо и упорито да търсите решението на даден проблем, дори и да се наложи да му отдадете цялото си време. Но дали прекаленото търпение не ви вреди? Помислите…

Мислите ли прекалено много?

Готови ли сте търпеливо да търсите решение на всеки проблем?

4. Винаги търсите нова информация

Приятел ви праща статия по тема, която ви вълнува; в същото време получавате известие във Facebook, че са ви тагнали на снимка; в същото време колегата ви приканва да пробвате нов ресторант за обяд… Толкова много информация, която искате да усвоите, но може ли да поеме съзнанието ви всичко?

Вижте още: Разликите между заети и продуктивни хора

5. Искате винаги всичко да е както трябва

Може би сте перфекционист, което е прекрасна черта, стига да бъде използвана разумно. Понякога просто не си струва да влагате прекалено много усилия за нещо незначително и дребно. Подреждайте нещата по приоритети и се стремете към умерена ефективност.

След като прочетохте горепосочените 5 характеристики на прекалено премислящите хора, смятате ли, че сте от тях?

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.