Мислите се за много умни, но всъщност не сте

Ако откриете някои от тези признаци във Вас, то може да ги коригирате бързо...

09.12.2013

Това е концепция, която може да се окаже трудна, за да се примирите с нея, но харесва ли ви или не, вашият интелект, често работи срещу вас в живота. Индикациите са там стига да имате очи, за да ги видите. Били ли сте в ситуация – „Мисля, че съм прекалено умен и добър от останалите“? – Не се притеснявайте, голяма част от коригиране на грешките е да ги осъзнаете, че съществуват.

Вижте тези 5 признака, че не сте толкова умни, за колкото се мислите, а и нека да видим, дали някои или всички се отнасят за Вас

Ако откриете някои от тези признаци във Вас, то може да ги коригирате бързо и да се докажете, че сте достатъчно умен, за да покажете достойнство и да приемете фактите такива каквито са. Така ще сте и по-щастливи.

Никакъв професионален опит – становищата по своята същност са субективни – Помислете за красотата за момент. В очите на определен човек тя е една, но друг може да не го възприеме така както вас, в този случай мнението е субективно, докато крайните резултати, като числа в сметката за тока са много обективни и невъзможно да се спори с тях. Умните хора впрягат своята интелигентност в професионални успехи. Ако сте на тридесет и пет години и мислите за себе си като за гений, то помислете пак. Умните хора не живеят все още  в мазето на родителите си. Умните хора са намерили начин да печелят пари, не се извиняват!

Мислите се за много умни?

Не губете времето си в спорове

Спорове, караници и натегачи – умните хора, наистина умните хора не прекарват всеки буден момент губейки го в спорове, конфликти и дебати. Необходимостта да се докажете, че сте прави, са за сметка на колеги, приятели, роднини и голямата част от хората, които срещате на улицата разкрива несигурност. Това е мигът, който казва на света, че не сте толкова умни, колкото си мислите! Избягвайте ненужните конфликти и гледайте да пестите от висшата енергия в главата си. Занимавайте се положителни проекти, които да подхранят конструктивното поведение. Сега това е знак, че сте умни, а не вечните спорове, караници и конфликти, които ви и излагат пред обществото. А и в крайна сметка, никой не обича натегачи и хора, които си налагат мнението нали.

Липса на свободно време и енергия – смятате ли, че повечето от вашите дни се борите с часовника и се втурвате от работа в работа? Управлението на времето и енергията е умение, които всички наистина умни хора бързо се научат да контролират и планират. Успяват да направят най-доброто от живота, за да се намали стреса и да има повече производителност. Запитайте се дали сте толкова интелигентни, като винаги вървите паникьосани като пиле без глава. Случайни пристъпи на преумора може да са неизбежни аспекти на вашия професионален или домашен живот, разбира се, но ако това е повтарящ се, системен кошмар, вие едва ли сте толкова умен, колкото може да искате да мислите, че сте. Умните хора знаят, че не разпределението на времето не разкрива техният пълен потенциал.

Мислите се за много умни, но всъщност не сте

Слушайте внимателно събеседниците си

Думи без смисъл и значение. Защо не слушате? Какво си мислите, когато сте около някой, който просто няма да спре да говори, дори да си поеме и дъх? Не говорим за търговските измамници по телевизията, които се опитват да ви продадат някаква безсмислена стока или промоутърите в магазините. От тях не се очаква да покажат някакъв проблясък на ум. Хората с истински интелект използват малко думи, казани на място, които имат тежка стойност, отколкото да блещят глупости и да се изложат пред другите. Най-малкото, че постоянното говорене изморява слушателите. Процесът е същият и при слушането. Ако вие имате способността да слушате мнението на околните и да приемете техните идеи, то вие сте изключително търпелив и умен човек, който е отворен към приемането на всякакви идеи, а не просто да ги отхвърли, мислейки се за по-добър от останалите и по-умен, че да приеме това, което му кажат. Изводът е да чуете повече и да говорите по-малко.

Книгите са за четене, а не за реквизит, в декора на вашия дом – истинското четене провокира теми и мисли, екзистенциални за вас и открива нови непознати хоризонти, за които да се замислите. Четенето е важен инструмент в стремежа за продължаване на самостоятелно развитие. Ако смятате себе си в тази категория, но прекарате свободното си време зонирани в предната част на телевизора или губите времето си в четене на глупави любовни романи, може би е време да се преразгледа. Няколко часа да четете на нещо ново, интересно и умно най-вече ще помогне за разширяване на вашата интелигентност и креативност в поразително магически начини и бързо придвижване към това да сте по-умни наистина. Приемането на този навик само може да бъде истинска промяна и да докажете истинското интелектуално ниво, на което сте.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.