Мнението на останалите не е от значение

Успехът не е състезание за популярност

28.05.2015

Една от основните грешки на повечето хора е, че ценят твърде много мнението на другите и пренебрегват собствените си мисли. Пренебрегват дори и собствените си мечти. Запомнете, че няма значение какво мислят останалите за вас. Единственото нещо, което трябва да ви интересува е какво мислите вие за себе си.

Мнението на останалите не е от значение. Единствено вашето за вас самите е!

Животът е твърде кратък, за да губим време и тревоги за мнението на другите, в усилие да им се харесаме и да им угодим на прищевките. Автентичното лидерство и истинското лично самоусъвършенстване се състои в това да се издигнем над мнението на обществото и да постигнем лично самоодобрение.

Вижте още: Всичко в живота е въпрос на баланс

Уважавайте се и живейте според собствените си ценности, следвайте автентичността си, играйте собствената си игра и осъществете своите мечти, а не тези на останалите. Защо трябва да ви тревожат неща, които някой друг мисли за вас? Успехът не е състезание за популярност. Хората, които не са готови да поемат нужните рискове и не постигат никакво лично и професионално развитие са онези, които гледат да изградят негативно мнение на успяващите. Защо такива хора трябва да ви тревожат и да са заплаха за вас? Не си губете времето и не им обръщайте внимание. Подминавайте ги с усмивка и вървете смело напред към целите си. Защото в края на всеки ден единственото важно нещо е дали сте били верни на себе си.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването