Вредят ли на децата мобилните устройства?

Това е проблем, от който малцина успяват да избягат!

18.09.2017

Мобилните устройства вредят на децата и тяхното развитие.

В днешно време почти всички родители позволяват на малките си деца да имат достъп до мобилните устройства и по този начин, без да искат вредят на наследниците си. Разбира се, никой родител не иска да вреди по никакъв начин на собственото си дете. Но уви, в наши дни това е проблем, от който малцина успяват да избягат.

Вредят ли на развитието на децата мобилните устройства?

Мобилни през цялото време – майки с едногодишни, двегодишни и по-големи деца, мислещи, че на децата няма да им направи впечатление държанието на техните родители и техните грешки, продължават да действат по грешния начин. Но това съвсем не е така. Децата запомнят всичко и копират всичко, което родителите им правят, независимо дали това е грешно или правилно.

Пример  ако родителят е заедно с детето си, симулирайки, че играе с него, но същевременно се занимава с телефона или лаптопа си, прави огромна грешка. Детето попива всяко движение на родителя си и повтаря неговите действия.

По този начин, вместо да бъдем един добър пример за собствените си деца, показваме това, което не бива да прави нашето дете. Или поне не в толкова ранен етап от развитието му.

Вредят ли на децата мобилните устройства?

Вредят ли смартфоните на социалните ни контакти?

Правилният начин  правилното решение на този въпрос е да няма електронни устройства около детето и то да прекарва колкото се може повече време с родителите си в игри. Разнообразните игри спомагат за развитието на детето.

Последствията  последствията от твърде голям допир, по какъвто и да е начин с мобилни устройства, може да бъде пагубен за едно дете.

Едно бебе не бива да гледа телевизия поне докато навърши две години. Ако това се случи, вероятността след време да има проблеми със зрението на детето, се увеличава. Телефонните устройства също трябва да бъдат на колкото се може по – голямо разстояние от детето.

Също така трябва да се занимаваме с нашето дете колкото се може повече, да играем с него и да отделяме достатъчно време за него.

Нека не бъдем егоисти – нека мислим за бъдещето на нашето дете и да направим така, че да развием умствените му възможности.

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.