Мода, но по джоба

11.03.2015

Мода, но по джоба на всяка жена.

Идеята ми дойде от това , че не се нуждаем от висок бюджет, за да изглеждаме стилно и красиво. Всяка жена обича да се чувства актуална и специална, затова ще се научим как да сме малко по-креативни.

Пролетният сезон наближава и импулсивно ни тласка да променим себе си към по-добро. Та какво по-добро от един нов тоалет. Подготвила съм ви няколко съвета как сами да направим това, което сме видели днес на манекена в магазина и страшно ни е харесало, но не можем да си го позволим.

 1. Дрехи втора употреба – в тези магазини можем да се сдобием с нещо евтино, но рядко получаваме желания диамант сред толкова много фалшификати. Лично аз мога да ви споделя, че посещавам такива магазини и когато намеря най-после търсеното бижу се оказва, че ми е по-голямо с няколко размера, но въпреки това си го купувам. След това просто го стеснявам, където е нужно, като се консултирам с шивач.

2. Всеки от нас знае, че модата непрекъснато се възвръща. Тя е като непрестанно въртящо се колело. Затова не изхвърляйте старите си дрехи, които смятате за демоде. Решението е просто – придайте им иновативен и свеж вид. Например да вземем едни стари дънки и да ги скъсим малко над глезените (както знаете тази дължина е много актуална). Ако пък искате да се подготвите за летния сезон, просто ги скъсете повече, така че да станат къси панталони. Една стара и изчистена блуза също може да ви е от полза, като към нея добавите съответните орнаменти, като мъниста. Подберете си и семпла риза и тънък колан, в зависимост от това къде точно го поставим на ризата придобива различен вид. Подходящи места са под гърдите, на талията или ханша.

old-fashion-return

Не захвърляйте и старото си палто, а изберете един подходящ дълъг шал, поставете го на врата си, но не го увивайте около него, а просто го оставете да виси така, че да покрива предната част на палтото и с помощта на тънък колан го пристегнете леко около талията. Относно шала ви препоръчвам да е на карета или принтове, за да предаде акцент.  

3.  Аксесоарите също са важна и неделима част от визията ни. За тази част се нуждаете от една стара чанта ( препоръчвам ви клъч ) и избран от вас плат. Облечете чантата в дадения плат, ако пък не може да се справите се консултирайте с шивач. Друг вариант е да си закупите мъниста или капси и да облепите с тях чантата (препоръчително е да е изчистена) на харесани от вас места.

4. Друг проблем, който ни терзае са ефектните лачени високи обувки, които сме наранили по тока или в страничната част.  Понеже обичаме да изглеждаме перфектно във всяка една ситуация, просто се снабдете с лак за нокти в съответния цвят на вашите обувки и нанесете на проблемното място. Така ще им придадете нов живот. Капси може и да използвате за вашите сандали (с висок ток), като ги поставите около каишката. Тези съвети са за жената, която обича да се променя и откроява, като познавач на тенденциите. Бъдете смели и дръзки и си дайте шанс да заблестите в своето ежедневие, такава е модерната градска дама.

„Модата е това, което ви предлагат дизайнерите четири пъти в годината, а стилът е това, което вие сте избрали.“ – Лорън Хътън

 

Гост-автор:  Силвия Иванова

Етикети:

За автора

Списание VIP