Mодерната класическа баня

Стиловете на интериорния дизайн

22.07.2016

В сезона на ремонтите Ви предлагаме стилна идея за обзавеждане на банята. Ако не можете да решите на какъв стил да заложите, по-добре се насочете към по-класически опции, но и с модерни нотки. Така след време няма да съжалявате за избора си.

Един модерен класически стил е универсална опция за тези, които не искат да експериментират и тези, които не могат да вземат решение за стила или се страхуват да изберат погрешно. Главните характеристики модерната баня са непринуденост, шик и стил.

Mодерната класическа баня – едно елегантно решение

Тук, като правило се използват предимно естествени материали като дърво, керамични плочки, мрамор и гранит. Разбира се, не се изключва използването и на висококачествени имитации като изкуствен гранит и мрамор, дори водоустойчив тапет. Навсякъде формите са закръглени това се отнася и за крановете, цветът на който може да бъде златен или бронзов. Самата вана може да бъде с крака или свободностояща. Уреди е по-добре да са зад най-различни вградени панели.

Можете да украсите една модерна баня с класически вази с цветя, елегантни завеси и така нататък. Като баните в модерен класически стил не понасят евтинии, те въплъщават елегантността и шика.

Мебели за класическата модерна баня трябва да бъдат елегантни с ярки цветове като злато (или златен цвят), резбовани. А може да изберете и сребро иили седеф. Подът и стените да са с мрамор или скъпи плочки с необичайна шарка.

Mодерната класическа баня

Модерен стил с класически нотки и в банята

От всичко това следва, друг важен факт – банята в модерен класически стил трябва да е просторна. Блясъкът и съвършенството на класическия стил не се комбинират добре с липсата на пространство.

Баня в модерен стил – най-често срещан и лесен за изграждане. Той е подходящ за смели и ярки личности, които обичат да експериментират. За повърхностите и мебелите са подходящи правите линии. Основните характеристики на санитарният фаянс са функционалност и ергономичност без излишни украшения.

Формите на ваната могат да бъдат различни и  необичайни като: ъглова вана, правоъгълна, вградена и т. н.За батерии и смесители са подходящи светли материали като стомана и никел. Уредите не е необходимо да криете тъй като те пасват на модерният стил.

За модерния стил са характерни много вариации  на облицовки, важното е банята да е красива, стилна и да ви харесва.

Източник: vsichko-za-baniata.com

Етикети:

За автора

Списание VIP