ZANEROBE – от грозна тениска до модна линия

От ИТ специалист до моден дизайнер - каква трансформация само!

13.09.2013

Невероятно налудничавата история на двама приятели, които на по бира и на шега решават да стартират модна линия. Jonathon Yeo и Leith Testoni по професия са ИТ специалисти, които работят за големи компании и печелят добри пари. И как тези хора решават да се занимават с мода?

Вижте още: Стартирането на бизнес с приятел

Докато една вечер след работа пият по бира и дискутират възможностите за “някакъв” бизнес, в бара ненадейно влиза мъж, облечен в “ужасно грозна тениска” – както я описват, но с “прекрасна млада жена на рамото, за акцент”. И това според тях е било, всичко което са чакали. В този момент решават да “изкарат мъжа от зоната му на комфорт” и да го направят по-модерен.

Представяме ви историята на ZANEROBE или как една грозна тениска даде началото на модна линия

Невероятната история на модната марка ZANEROBE

От грозна тениска до модна линия

Уникалното име на бранда е комбинация от ZANE (Leith Testoni бил наричан така в детството си) + ROBE (идея на Jonathon от френската дума ‘garde robe’ – гардероб).

Само за около седмица регистрират бранда, създават логото и изготвят първите си 6 тениски, които разпространяват в няколко бутика в Сидни. И успехът им не закъснява. Уникално!

След около 2 години, новата модна марка, вече пуска на пазара цели линии дрехи за “истински” мъже. Отначало се разпространяват само в определени бутици в Австралия, но по-късно завладяват света! (САЩ, Канада, Япония..) Заради “различното” усещане за мъж, което носят, стават и толкова популярни. ZANEROBE правят дрехи, които сами биха носили, такива, които са удобни за мъжа, но същевременно и с ненатрапчив моден елемент.

След грандиозния си успех, двамата приятели са готови да продължат пътя си, с непрестанно усъвършенстване, но и запазване на началната идея. Те сами казват, че не знаят какво им предстои и дали са готови за него, но въпреки всичко няма да се откажат.

“Това е вълнуващата част на това да стартираш бизнес, не знаеш колко голям ще стане”.

ZANEROBE – от една грозна тениска до модна линия

ZANEROBE – дрехи за “истински” мъже

Успехът, до който са достигнали, определено е впечатляващ и без съмнение печелят нашите адмирации.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.