Модната троица

Цена - Качество - Удобство. Как да постигнем баланс?

19.01.2015

В тази статия ще се опитам да дам няколко изпитани съвета относно колебанията какво да си купим, в кой момент, на каква цена и с какво качество.

За всички е ясно, че няма как да си осигурим всяка дреха, била тя силно необходима или не чак толкова. Дрехите са сериозен удар по джоба, особено когато са съчетани с любов към разходката по магазините. Уви, ако се разделяме с парите си при всяка добре украсена витрина и 5 заплати накуп няма да са ни достатъчни за пазаруването. Слабите ангели тук не носят полза. Лично за себе си съм открила няколко трика (ако мога така да ги нарека) и с тяхната неоценима помощ, успявам да си закупя всичко, което пожелая, без да разполагам с много пари и без да фалирам след това. 🙂

Модната троица – Цена, Качество, Удобство

Мечти/реалност

Всяка покупка си има своето очарование и начин за ефективно носене и закупуване. Цена – Качество – Удобство – Модната троица. Как да постигнем баланс? Често се подвеждаме единствено по естетическите параметри на дрехата (с други думи красотата) и пропускаме важни детайли, които след това правят покупката ни излишна и ни лишават от удоволствието да я носим. Трябва много да се внимава с подобни подводни камъни. Изхвърлете от главата си обещания от типа, че сега ще си вземете тези страхотни тесни дънки един размер под вашия, с надеждата, че от утре започвате диета и ще отслабнете специално за тях. Много по-вероятно е да ги зарежете в гардероба и само да се ядосвате, когато всеки ден ги мерите отново и отново-, и те все още са ви малки. Излишни главоболия. Неоправдано похарчени пари.

Вижте още: Как да овладеем манията за пазаруване

Общо разпространена заблуда е човек да нагажда собствения си стил по това, което е „на мода“ и което всички останали носят. Много е важно дрехата да бъде съобразена с личните мерки и пропорции на този, който ще я облича. Да, клиновете наистина могат да бъдат съблазнителна покупка, но за тяхното носене се искат перфектни крака. В противен случай не стоят добре. Така че, ако не разполагате с чифт добре изглеждащи „пергели“, спестете си излишните отрицателни коментари за външния вид.

Цена/качество

Обувките заслужават специално внимание тук, особено зимните. Хубава е тази обувка, която няма да се скъса или разлепи на петото обуване. Качествена е обувката, която не пропуска и пази краката ви сухи. Комфортна е обувката, която не прави рани по краката ви. Естествената кожа е най-добрият вариант. Първоначалната инвестиция ще бъде висока, но възвращаемостта също. Ще си спестите много пари, които със сигурност трябва да предвидите, ако решите да заложите на по-евтина обувка, която бързо ще ви предаде. Не се подвеждайте по каиши, камъни и други подобни украшения. Първо тези модни елементи правят обувката неприложима при съчетаването й с по-елегантно облекло и второ – лесно се късат и падат.

Модната троица

Снимка: telegraph.co.uk

Има дрехи, като блузи, ризи, тениски, чиято бройка в гардероба ни никак не е малка. От подобен тип дрехи съвсем спокойно може да спестите купища пари, ако отидете в магазин second hand. Там изобилието е огромно, а цените ниски. Спокойно можете да попаднете на маркови облекла и да ги купите поне пет пъти по-евтино от колкото ако ги взимате от редовен магазин. Тези магазини се зареждат почти ежедневно и има всичко. Там е царството на tendenz, tally weijl, h&m и т.н. С джобни пари можете да обновите изцяло гардероба си и то с качествена стока. Находките са гарантирани. Въпреки, че се иска малко повече разглеждане и пробване, за да се избере точната дреха с точния размер.

Вижте още: Съвети от модели – какъв е “езикът” на успеха

С чантите нещата стоят почти по същия начин. Тъй като имаме нужда поне от три различни по вид и цвят чанти, то поне с едната можете да се снабдите от там. Без да споменавам, че качеството й ще бъде по-добро, отколкото в някои от „редовните“ магазини, но по-евтини магазини, в които освен чанти се продават и куп други неща.

Ето, че има начини да пазарувате, но с мярка. Купувайте каквото искате, без да банкрутирате заради това удоволствие.

 

Етикети:

За автора

Стефани Евгениева

Здравейте! Казвам се Стефани и тази година завършвам Индустриален бизнес в УНСС. Въпреки образованието си изпитвам една огромна и необяснима любов към думите и всеки възможен начин за тяхното изразяване. Вярвам, че изкуството и особено писателското изкуство, е по- особено състояние на ума и душата и когато срещаш съмишленици, искащи да разпространяват това изкуство с толкова старание, усърдие и любов, трябва да ги подкрепиш. Обичам да пиша за много и различни неща. Едно от тях е модата, но не от суетност, а от вяра, че винаги вътрешната и външната красота трябва да вървят рамо до рамо, за да носят хармония. Достоевски го казал най- добре: "Красотата ще спаси света"!