Можем да променим света около нас

Всеки един от нас е призван за величие и може да промени света

26.09.2014

Както вече разбрахме от първата част на статията „Наръчник по величие“, човек не се ражда мъдър, нито с вродени лидерски качества. Целият ни живот е една борба за лично себепознание и разкриване на потенциала на живота ни. Понякога се налага да се откажем от всичко, което имаме, за да започнем един нов, по-хубав живот.

Вижте още: 7 правила за справяне с изпитанията на живота

Открийте кои са практиките на някои от най-могъщите хора в света, научете как да издигнете бизнеса си до това величие, за което винаги сте мечтали.

Вижте няколко безценни съвета, как можем да променим света около нас и да го направим едно по-добро място за живеене

 • Не търсете хората да ви харесват, като лидер – да бъдете лидер не означава, че трябва да се харесвате на другите. То означава да взимате правилното решение, без да ощетявате никой, колкото и трудно да е това.
 • Станете прекрасен родител – помъчете се да не предавате собствените си страхове на децата си. Покажете им възможностите на света и какво се разкрива пред тях, когато са позитивни…
 • Възхитете клиентите си – в днешната „икономика на преживяването“ още от първия миг трябва да поведеш клиентите на едно пътуване, което да ги накара да ахнат. Ако не го направите, то ще ги загубите завинаги.
 • Не спирайте да се упражнявате – големите спортисти знаят, че тренировката е пътят към величието.
 • Бъдете ентусиазирани във всичко, което правите – винаги бъдете енергични и безумно жизнерадостни.
 • Бъдете постоянни в това, което правите – „удивително е колко далеч ще стигнете, ако вършите нещо достатъчно дълго. Повечето хора се отказват прекалено бързо. Сигурно страховете им са по-големи от вярата.“
 • Поддържайте емоционални взаимоотношения с хората – „парадокс в нашия окабелен свят е, че колкото повече се усилва електронната, толкова повече отслабва емоционалната връзка помежду ни.“
 • Опитайте се да бъдете добри – не е нужно да отвръщате на омразата с омраза. Бъдете добри и помагайте на хората. Рано или късно съдбата ще ви се реваншира.
 • Бъдете благородни, без значение какво ви сервира животът – животът ни сервира постоянно от своите препятствия, за да разбере кой е достоен да се бори до край, за това което иска и кой се отказва, при първата възможност. Това е разликата между силните и слабите хора.
 • За да бъдете максимално продуктивни, трябва да почивате повече – най-добрите идеи са мислите, които наистина са издигнали работата ни на по-високо ниво и коренно са променили живота ни – те идват, когато си почиваме или се забавляваме.
 • Вълшебната сила на думата „Благодаря“ – отделяйте поне една минута на ден и помислете за хората във вашия живот. Кажете им, че ги обичате и цените подкрепата им. Това ще ги накара да се почувстват добре.
Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването