Момче за всичко

Не се примирявайте с отказа

18.07.2017

Животът е суров и несравдлив, за съжаление. Често, много често дори, добрите хора страдат най-много и това е толкова нечестно. Но тези хора, често сломявани от съдбата, стават толкова силни, че имат много по-голям потенциал да успеят в живота.

Колкото и бури да трябва да преживеете, не се отказвайте!

Момче за всичко – понякога е добре да си различен

“Безработен кандидастствал за работа като ‘момче за всичко’ в много голяма компания. Мениджърът от отдел ‘Човешки ресурси’ го интервюирал, а после го изпитал и практически го накарал да измие пода.

– Немаме ви – казал му накрая той.  – Кажете ми своя имейл адрес, за да ви изпратя формуляра, който трябва да попълните, преди да започнете.

– Нямам компютър, нито имейл. – отговорил човекът.

– Съжалявам – поклатил глава мениджърът, – но ако нямате имейл, значи не можете да започнете работа при нас.

Мъжът си тръгнал, останал и без капка надежда. В джоба си имал само 10 долара и не знаел къде да отиде, нито какво да направи.

Решил да влезе в един супермаркет и да купи щайга с 10 килограма домати. Тръгнал от врата на врата и след по-малко от два часа удвоил капитала си. Повторил обиколката 3 пъти и се прибрал вкъщи с 60 долара.

Мъжът разбрал, че може да изкарва така прехраната си и всеки ден започнвал работа все по-рано и се прибирал все по-късно. Парите му се удвоявали и утроявали. Скоро си купил микробус, а после и камион. След време се сдобил и със собствен автопарк с товарни коли.

След 5 години мъжът станал един от най-големите търговци на хранителни стоки в САЩ. Решил, че трябва да помисли за бъдещето на семейството си и да си направи застраховка ‘Живот’.

Обадил се на един застраховател, избрал си и вида застраховка. В края на разговора брокерът го попитал за неговия имейл.

– Нямам, отгоовирил търговецът.

– Нямате имейл и сте построили империя!? Представете си какъв щяхте да станете, ако имахте имейл – изумил се брокерът.

Мъжът помислил за момент и отговорил:

– Момче за всичко.”

 

Из ‘Скрития дар – 101 притчи за истински ценното в живота’

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.