McDonald’s пуловерите на Moschino разпродадени само за 2 седмици

09.03.2014

McDonald's пуловерите на Moschino разпродадени само за 2 седмициНа Миланската седмица на модата, модният гигант Moschino, представи нестандартна колекция, която разбуни обществените духове. Пуловери, рокли, сака, чанти и други аксесоари, носят върху себе си небезизвестните лога и форми на McDonald’s, акценти от анимационния герой Sponge Bob и други хранителни и нехранителни брандове.

Но сякаш най-силно впечатление направиха пуловерите със сърцевидна „М“ формичка и надпис „Over 20 billion served“, както и чантите със същите мотиви, представени на подноси.

McDonald’s пуловерите на Moschino с цена $780 са разпродадени само за 2 седмици. Рекордни са продажбите и на малката червена чанта на цена  $1,265.

McDonald's пуловерите на Moschino разпродадени само за 2 седмици

Дизайнерът на колекцията е американецът Jeremy Scott, който явно е намерил своето вдъхновение по веригите за бързо хранене.

Въпросът е как от компанията McDonald’s приемат колекцията, вдъхновена от техните продукти, за която не са и подозирали допреди генералното и представяне. Засега не е заведено дело или искане за нарушаване на правата на запазената марка. Още повече от  веригата за бързо хранене, споделят колекцията в социалните мрежи. Дали това не е техният начин да извлекат полза от безплатната реклама, която Moschino им правят? Все още няма публична информация по този въпрос.

Факт е обаче, че американският дизайнер привлече интереса на хората и колекцията се разпродава, като топъл хляб.

Мотиви от други брандове, както и героят Sponge Bob, също присъстваха в ревюто на Миланската седмица на модата.

McDonald's пуловерите на Moschino разпродадени само за 2 седмици McDonald's пуловерите на Moschino разпродадени само за 2 седмици

 

Автор: Виолета Петрова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.