Мотивация в стил „Ричард Брансън“

10 вдъхновяващи цитати

15.03.2015

Чували ли сте за Virgin Group? Не се притеснявайте, ако не сте и аз до скоро не бях сигурна с какво точно се занимава тази компания, която управлява множество различни по дейност бизнеси.

Зад Virgin стои един удивителен човек и предприемач, който е толкова екстравагантен и запомнящ се, че няма как да остане незабелязан – Ричард Брансън. Той не само, че успешно обединява и управлява конгломерата от компании Virgin, но и ги представя така, че хората да ги обикнат.

Virgin е символ на ниски цени и отлично качество, две думи, които иначе трудно се комбинират. Брансън е успял така да съчетае нещата, че с малък начален капитал да направи нещо голямо. И тайната му се крие в това, че бизнесите му очароват потребителите с добрите условия, които предлагат. Така едни от най-успешните компании на конгломерата са  звукозаписната компания „Върджин Рекърдс“ и авиокомпанията „Върджин Атлантик Еъруейс“. А най-новото му начинание е „Върджин Галактик“, компания, която срещу достъпни суми предлага космически пътешествия.

За да почерпим малко от вдъхновението на този изключителен предприемач, Ви предлагам да се запознаем с 10 негови запомнящи се, мотивиращи цитати.

Мотивация в стил „Ричард Брансън“ – 10 вдъхновяващи цитати

„Най-добрият съвет, който мога да дам на някой е да работи върху това, което му харесва.“

„Ако искате да се отличавате от тълпата, дайте на хората причина да ви запомнят.“

„Най-добрият начин да научите нещо е да го правите.“

„Ако някой ви предложи страхотна възможност, но не сте сигурни дали можете да го направите, кажете да – после се научете как да го направите.“

„Не мисля за работата, като работа и за играта, като игра. Всичко е живот!“

„Намерете някой друг, който да движи ежедневния ви бизнес.“

„Смелият човек може да не живее вечно, но предпазливият не живее изобщо“.

„Ако не мечтаете, няма да постигнете нищо.”

„Всеки бизнес е просто идея как да направиш живота на хората по-добър.”

„Бизнес може да се започне с много малко пари.”

Прочетете още мотивиращи цитати на успели предприемачи:

– Мотивация в стил “Марк Кюбан”

– 5 урока за предприемачеството от Уолт Дисни

– 9 вдъхновяващи цитати от Опра Уинфри

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.