Мотивация в стил „Стивън Спилбърг“

Доза вдъхновение от гуруто на филмовата индустрия

27.05.2015

Стивън Спилбърг е един от светилата в киноиндустрията. Филмите, които е режисирал и продуцирал пожънват огромни успехи през годините. Номиниран е шест пъти за Оскар за най-добър режисьор. Награди печели за „Списъкът на Шиндлер“ и „Спасяването на редник Райън“.

Едни от най-успешните му и популярни филми са „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“, „Джурасик парк“, „Изкуствен интелект“, „Боен кон“ и други. Спилбърг е смятан за един от най-известните и влиятелни режисьори в историята на киното.

Мотивация в стил „Стивън Спилбърг“ – 10 вдъхновяващи цитата на знаменития режисьор

„Никой не може да каже какво точно те превръща в друг човек. Никой не може с думи да опише онзи тъжен и самотен период от живота ти, прекаран в ада. Няма рецепти как да се промениш. Просто оцеляваш. Или умираш.“

„Не забравяй, че надеждата е нещо добро, може би, най-доброто нещо, а добрите неща не умират.“

„Мечтите остаряват преди мечтателите.“

Мотивация в стил "Стивън Спилбърг"

Снимка: britannica.com

„Малките деца са единствените истински добри човешки същества.”

„Честта е онази невидима кост, която държи главата изправена.”

„Хората не стават по-добри, те стават просто по-умни. Когато станеш по-умен, не спираш да късаш крилцата на мухите, просто си измисляш по-добра причина, за да го правиш.”

„Надеждата е нещо хубаво, може би най-хубавото нещо, а хубавите неща са безсмъртни!”

„За мен страхът е една от най-деликатните емоции, затова винаги се опитвам да уплаша читателя. Ако не мога да го уплаша, аз се опитвам да го смразя от ужас и ако не успея и в това, прибягвам до шока.“

„Когато ухапеш ръката, която те храни, съвсем логично е протегнатата длан да се свие в юмрук.“

„Когато човек почувства вятъра на промените, трябва да строи не заслон, а вятърна мелница.“

Вижте още:

– Мотивация в стил “Мариса Майер”

– Мотивация в стил “Пема Чодрьон”

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.