Защо мъжете се страхуват от интелигентните жени

…но въпреки всичко ги харесват

26.10.2015

Интелигентните жени винаги ще бъдат за предпочитане от мъжете. Те са черешката на тортата в запознанствата. Едва ли някога външния вид би бил от значение, ако пред Вас стои момиче, което смята, че 2+2 е равно на 5. Освен разбира се, ако не искате единствено и само да задоволите сексуалните си потребности, но това е друга тема. Не е тайна, че мъжете си падат по интелигентни жени, които се интересуват от много неща и може да разсъждават в многочасови разговори, в които заедно да преоткриете много истини за света.

Интересно изследване в социалната и лична психология обаче показва нещо различно – мъжете харесват интелигентни жени, но много често се страхуват от техния характер. Защо?

Учените твърдят, че мъжете се страхуват от интелигентните жени

В интересното проучване на нашите любими учени са участвали 105 мъже, а учените са създали сценарий, в който една жена ги превъзхожда на литературно и математическо ниво.

Всеки един от мъжете е на мнение, че подобна мацка би събудила любопитството му и би я преследвал за по-дълго време, докато не създадат по-романтични отношения.

Вижте още: Бельото разкрива какви любовници сте

Във втората фаза на проучването, всеки мъж разбрал, че учените са намерили перфектната за него партньорка, която отговаря на всичките му изисквания и искат да се организира романтична среща. Тук идва и целият куриоз в изследването: нито един от мъжете не е пожелал подобна среща да бъде осъществена, въпреки факта, че на фаза едно всички мъже са признали, че биха искали да имат взаимоотношения с такава партньорка. Тук идва и потвърждението на учените, които смятат, че жените, които са на по-високо ниво в йерархията и разполагат с повече знания се приемат като заплаха от силния пол и точно поради тази причина повечето мъже отбягват такива жени.

Мъжете се страхуват от интелигентните жени

Мъжете харесват умните жени, но се страхуват от тях

Красивите и умни жени със сигурност са приключение и авантюра, която повечето мъже биха искали да изживеят, ала е все по-трудно да намериш интелигентна жена, която не е обладана от манията „кифла“. Сещате се за какво говорим…

Вие страхувате ли се от интелигентните жени и бихте ли имали нещо по-сериозно с жена, която е по-властна от вас?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването