Кармен Дел Орефис – музата няма възраст

Вдъхновението на Салвадор Дали днес е на 85 години и не мисли да се пенсионира

13.12.2016

Името Кармен означава „песен”, а Кармен, за която ще  ви разкажем, е повече от вълнуваща дама, която се движи като сирена и носи музиката на женствеността и достойнството като свой царствен плащ.

Кармен Дел Орефис – музата няма възраст

Кармен е актриса и модел, а присъствието й на модния подиум носи опиянение, което те обзема плавно, подобно на докосване и те кара да се чувстваш особено и необичайно. След кратко изтрезняване неизменно се питаш: „Нима красотата има възраст? „

Вдъхновението на Салвадор Дали днес е на 85 години и не мисли да се пенсионира.

Работи от 15 годишна, нарича себе си хамелеон в модата. Споделя, че модата я кара да забравя за своята персоналност, а това я изпълва с усещане за самота, но допълва, че животът й е изключителен. Детската й мечта е била да стане балерина, но фактът, че страда от ревматизъм и бързото й израстване на височина я принуждават да се откаже от този блян. Кармен силно вярва в мечтите си и нарича този отказ от копнежите си по балета „първата смърт”.

Кармен Дел Орефис – музата няма възраст

Кармен Дел Орефис

Кармен е моделът с най-продължителна и успешна кариера в модния бранш – цели 70 години – уникално постижение, което е вписана и в книгата „Рекордите на Гинес”.

Обществото е склонно да поставя етикети, да игнорира част от хората и да ги определя като ненужни, само защото са на пределна възраст. Забравяйки, че душата и чисто човешката жажда за изява на таланта, който всеки носи в себе си, нямат възраст, а красотата е навсякъде около нас.

Вижте още: Зимната колекция на Виктория Бекъм

И понеже никога не е излишно да си припомняме думите на Екзюпери: „Най-същественото е невидимо за очите”, нека подчертаем, че не е важно какво виждат останалите, а какво виждаме ние самите. Способността да избягаме от собствените си предразсъдъци и страхове е способност да се отдадем на вдъхновението и нека не забравяме, че за да го има са необходими музи… музи като Кармен.

Гост автор: Анелия Георгиева