Мъжете предпочитат Microsoft пред Apple

Това показва изследване на Annalect

14.02.2014

Истинските мъже (така наречените мъжкари), смятат че няма нищо нежно в продуктите на Microsoft, в сравнение с тези на компанията на Стив Джобс. Това показва изследване на Annalect, базирано на отговорите на 1 509 мъже, през ноември 2013 година.

Изследване показва, че мъжете предпочитат Microsoft пред Apple

Според измерените показатели Microsoft държат тази част от мъжкото население, които смятат продуктите на Apple за твърде нежни и женствени.
Все пак разликите не са големи и позициите на двете компании могат лесно да бъдат разменени. Класацията на „мъжкарите“ е оглавявана от Microsoft и Nike, следвани пряко от Apple.

Мъжете предпочитат Microsoft пред Apple

„Мъжкарите“ си падат по Microsoft

Според анализаторите обаче, тези резултати най-вероятно са базирани на пуснатата по това време игрова конзола Xbox One. След като от измерванията им става ясно, че за октомври и ноември Microsoft водят всички други компании, наблюдавани по същото време.
Както става ясно от графиките изследването не засяга женските предпочитания.
В допълнение към предпочитанията към марки, от Annalect предоставят и изследване на участието и заетостта на мъжете в различните области на живота.

Мъжете предпочитат Microsoft пред Apple

Любимите марки на мъжете

Забелязва се нарастващо внимание на „силните“ половинки към здраве, красота, аромати и  бижута. Най-силни са интересите им в закупуването на мобилни телефони, компютри и видео игри.

Естествено изследванията невинаги представят 100% реалност, но използваните методи са надеждни и дават една доста реалистична картина.

Източник: mashable.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.