На почивка за Великден

Топ 5 дестинации

20.03.2015

Съвсем скоро идва един от най-хубавите християнски празници след Коледа, а именно Великден. Лично аз свързвам този празник с пролетта – времето се затопля, дните стават по-дълги, всичко се раззеленява, а от там идва и желанието ни за пътуване.

Представяме ви топ 5 на най-предпочитаните дестинации за почивка за Великден

5. Шарм Ел Шейх в Египет  Египет е една от най-древните цивилизации в света, възникнала още през 3100г. пр.Хр. Това го прави един от най-древните туристически дестинации. Но нека обърнем малко повече внимание на Шарм Ел Шейх. Това е един от най-достъпните и развити курорти на полуостров Синай. Място на 5-звезден лукс, плаж, море, нощни клубове, сафарита в пустинята, езда на коне и камили, гмуркане и още куп други забавления.

На почивка за Великден

Шарм Ел Шейх в Египет

4. Турция – тук, както и в Египет, обръщаме голямо внимание на Ориента. В последните години страната разположена на два континента придоби голяма популярност и все повече хора решават да планират почивката си там.

Вижте още: Синая – в сърцето на Карпатите

В Турция също можем да се насладим на красиви плажове и курорти, а ако сте ценители на историята и културата на страната също ще останете повече от доволни. Така де – има за всекиго по нещо.

На почивка за Великден

Истанбул, Турция

3. Остров Тасос – намира се в северно Егейско море. Предпочитана дестинация е заради красивите плажове, кристалната вода и дълбоко съхранените обичаи. Наричан Зеленият остров, това е едно истинско парченце от Рая – с маслинови дръвчета, борове, кипариси и вечно зелени храсти.

На почивка за Великден

Остров Тасос

2. Рим, Италия – разбира се, не бихме пропуснали и вечния град. Всяка година на площад Св.Петър се събират около милион туристи от цял свят, дошли да почетат паметта на Исус Христос. Както знаем в Италия се изповядва католицизмът, но това не пречи ако сте източноправославни да отидете и да се насладите, освен на красивите забележителности, а и да видите папата на живо.

На почивка за Великден в Рим

Ватикана

1. Йерусалим – едно от най-популярните и посещавани места по Великденските празници, разбира се си остават „светите земи”. Ако сте заклети християни това е най-подходящото място за вас. Градът е пълен със забележителности свързани с Христовата история. Едно от най-популярните и посещавани места са Стената на плача и Гестиманската градина, където се смята, че Юда е предал Христос.

На почивка за Великден в Йерусалим

Йерусалим

 

Етикети:

За автора

Боряна Александрова

Здравейте! Аз съм Боряна Александрова и съм най-новото попълнение в екипа на списание “VIP”. В момента съм втора година журналистика. Мечтата ми от малка е да се занимавам точно с това и благодарение на екипа на списанието успявам да се реализирам в тази сфера. Друго, което мога да кажа за себе си е, че обичам животинки и да прекарвам свободното си време сред природата. Въпреки изпитанията, които ни поднася живота никога не спирайте да мечтаете, защото най-хубавото предстои.