Най-бързите серийни автомобили

Топ 10

06.10.2015

Едва ли има мъж, който да не си пада по бързите автомобили. То май няма и такава жена, но това е друга тема… Днес ще споделим с Вас някои от най-бързите серийни автомобили, произвеждани някога, като е много важно да отбележим, че говорим за серийно производство. Тунингованите „зверове“ ще ги оставим настрана, защото там навлизаме в дълбоки води. Някои от супер автомобилите ще са ви много познати, но съм сигурен, че в класацията ще откриете и уникални спортни автомобили, които не сте знаели, че са съществували до този момент. Стига празни приказки, време е да натиснем газта и да се запознаем с някои от най-бързите спортни автомобили в света.

Представяме ви топ 10 на най-бързите серийни автомобили правени някога

1. Hennessey Venom GT

Максимална скорост – 447 км/ч

В момента Venom GT притежава титлата „най-бърз сериен автомобил“ в света. Автомобилът държи световния рекорд на Hypercar – от 0 до 320 км/ч за по-малко от 15 секунди. Автомобилът има мощност от 1244 конски сили и се задвижва от 7 литров V8 битурбо агрегат. Супер-колата е оборудвана с шест спирачни апарата Brembo с 15 инча въглеродни керамични ротори, които успяват да спрат хипербързия автомобил да не свърши в някоя ограда.

Най-бързите серийни автомобили

Hennessey Venom GT Spyder

2. Bugatti Veyron 16.4 Super Sport

Максимална скорост – 431 км/ч

Едва ли Bugatti Veyron има нужда от представяне, но за малко по-непознатите ще кажем, че автомобилът разполага с четири турбота и 64-клапанов интеркулер DOHC W16. Супер автомобилът е истински демон на пътя със своите 1200 конски сили. Базовата цена Veyron Super Sport от 2.4 млн. долара е извън обсега на повечето шофьори, и това ограничава производството му на едва 40 серийни автомобила.

Вижте още: Bugatti Vision Gran Turismo

Топ 10 на най-бързите серийни автомобили

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport

3. Koenigsegg Agera R

Максимална скорост – 426 км/ч

Официалният дебют на Agera R е през март 2011 година на автомобилното изложение в Женева. Автомобилът натрупа още по-голяма популярност от филма “Need For Speed” и определено е една от най-бързите коли правени някога. По време на тестовите сесии в Ängelholm, Agera R, чупи шест световни рекорда за скорост: от 0 до 304 км/ч за 14.53 секунди, и  от 0 до 304 км/ч – 0 за 21.19 секунди. Спирачната ефективност на автомобила е просто феноменална, което увеличава драстично стабилността на Agera R.

Класация на най-бързите серийни автомобили в света

Koenigsegg Agera R

4. 9FF GT9-R

Максимална скорост – 418 км/ч

The 9ff GT9-R е базирано на Porsche 911, но като изключим външния вид, това е съвсем различно „животно“. GT9-R е построен от немската тунинг компания 9ff. Автомобилът е силно модифициран с 4.0 литров агрегат и 1120 конски сили. Необходими са му малко над 15 секунди, за да развие 300 км/ч. Произведени са само 20 бройки в целия свят, което го прави изключително рядък и ценен екземпляр на улицата.

Най-бързите серийни автомобили в света

9FF GT9-R

5. Zenvo ST1

Максимална скорост – 375 км/ч

Zenvo ST1 е високо производителен спортен автомобил. Разполага с 6.8-литров турбо компресор. V8 двигателят генерира 1104 к.с при 6900 оборота в минута. Автомобилът развива от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а до 200 км/ч са му нужни едва 8.9 секунди.

Най-бързите серийни автомобили

Zenvo ST1

6. Ultima GTR

Максимална скорост – 371 км/ч

Ultima GTR е поредният суперавтомобил в нашата класация, произведен от Ultima Sports Ltd, Англия. Автомобилът е със задно задвижване на колелата и разполага с тръбно стоманено шаси. GTR е оборудван със 720 конски сили, което му помага да достига максимална скорост малко над 370 км/ч. Автомобилът развива от 0 до 100 км/ч за 5.3 секунди.

Най-бързите серийни автомобили в света

Ultima GTR

7. Pagani Huayra

Максимална скорост – 370 км/ч

Pagani Huayra разполага със 720 конски сили и средно разположен двигател. Автомобилът струва около един милион долара. Оборудван е с V12 агрегат с битурбо, развиващ максимална скорост до 370 км/ч., което го превръща в истински изтребител на пътя.

Топ 10 на най-бързите серийни автомобили

Pagani Huayra

8. NOBLE M600

Максимална скорост – 362 км/ч

Автомобилът е произведен в Лестършир, Англия. Двигателят на M600 е от Volvo B8444S V8, който се използва и във Volvo XC90 и S80, но с две единични Garrett турбокомпресора, оборудвани с променлив тласък. Това позволява на потребителите да изберат три настройки за мощност: 450 конски сили (Road), 550 конски сили (Track) и 650 конски сили (Race). Настройките се правят чрез специален ключ в интериора на M600.

Най-бързите серийни автомобили правени някога

Noble M600

9. McLaren P1

Максимална скорост – 349 км/ч

Едва ли някой любител на спортните автомобили е имал съмнение, че ще пропуснем да споменем това бижу, нали? Под капака на P1 се крие 3.8 литров битурбо агрегат с мощност от 903 конски сили. Автомобилът достига от 0 до 100 км/ч за 2.7 секунди. P1 е снабден с редица функционалности и екстри, които му позволяват да бъде конкурент на своите съперници, въпреки че не разполага със същите конски сили. Скоростта е главната част от уравнението, но има и още множество елементи, които са важни за победата на пътя.

Вижте още: McLaren 650S от FAB Design

Най-бързите серийни автомобили

McLaren P1

10. Lamborghini Aventador

Максимална скорост – 349 км/ч

Това е любимият ми спортен автомобил и с огромна радост ще ви запозная накратко с него. Aventador е брутално мощна машина, оборудвана с 6.5 литров V12 агрегат с мощност от 691 к.с и седемстепенна автоматична скоростна кутия. Автомобилът се предлага в две версии: купе и роудстър. Автомобилът развива от 0 до 100 км/ч за три секунди и е като истинска мълния на пътя. Aventador също така е изключително пъргав автомобил предвид размерите си, което повишава удоволствието от шофирането му.

Най-бързите серийни автомобили правени някога

Lamborghini Aventador

Това бяха 10 от най-бързите серийни автомобили правени някога, като още един път напомням, че тук говорим за изцяло серийно производство без намесата на тунери и напомпването на двигателите до неузнаваемост.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването