Създайте най-добрата възможна уебсайт структура

(инфографика)

28.09.2014

Проектирането на уебсайт, който наистина ще се хареса на потребителите е нелека задача, която изисква еднакво внимание към външния вид и функционалността.

Вашата цел трябва да бъде – изчистен, добре оформен изглед на всички изграждащи елементи, цялостност на отделните части (еднаквост във формите, шрифтовете), приятни за окото цветове. Като цяло мисията ви е да създадете едновременно визуално завладяващ и интуитивен уебсайт.

Вижте още: UX design – информационна архитектура

Когато започнете да мислите върху структурата на сайта си, не гледайте само и единствено други уеб страници. Потърсете вдъхновение и на други места, дали ще е природа, география, история… Навсякъде около нас се крият красиви цветове и детайли, които комбинирани с нашите идеи, да придадат желания облик на сайта и бизнеса ни, като цяло.

Вижте още: Ръководство за UX Design или как да въздействаме на потребителите

Инфографиката, представена по-долу, е дело на DesignModo и обхваща всяка стъпка в процеса на проектиране на един уебсайт, от планирането до изпълнението.

Вижте как да създатете възможно най-добрата уебсайт структура

Най-добрата уебсайт структура за даден проект

Как да създадем най-добрата уебсайт структура

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.