Най-добрият начин да отслабнете

05.11.2013

Най-добрият начин да отслабнете Най-добрият начин да отслабнете е наистина прост – съчетаване на хранителен режим и тренировки, насочени към изгаряне на мазнините. За съжаление, много хора имат грешен подход в опита си за бързо отслабване, като започват нискокалорична диета и в същото време не правят почти никакви упражнения. Нискокалоричната диета може да доведе до бързо сваляне на килограми, но какво се случва, когато диетата приключи? Повечето хора се връщат към стария си начин на хранене, който е бил основната причина да са напълнели. В крайна сметка те връщат сваленото тегло, а понякога дори и отгоре. Истината е, че подобни диети почти никога нямат ефект в дългосрочен план. Те са временен начин на хранене, който носи единствено моментни резултати.

Друг основен проблем при нискокалоричните диети е, че водят до загуба на мускулна маса. Когато драстично намалите калориите и тялото ви започне да гладува, губите не само мазнините. Мускулите също така са тъкан, която влияе на бързата обмяна на веществата. Когато метаболизмът е забавен, вие трупате килограми и после много трудно можете да ги свалите. Ако искате да отслабнете и да задържите килограмите си, най-добре е да избягвате подобни диети. Вместо това, можете да си изградите режим на хранене за изгаряне на мазнините, като го комбинирате с редовни физически упражнения.

Най-добрият начин да отслабнете Хранителният режим за изгаряне на мазнините се основава на контролирано ограничаване приема на калории, а не драстичното им намаляване. Освен това, той включва здравословни храни, които много по-трудно могат да се превърнат в излишни мазнини. Хранителният режим не е временен начин на хранене, както е при диетите. Той може да се следва цял живот. Физическите упражнения за стопяване на мазнините включват аеробика и силови тренировки, чрез които тялото отслабва, без да губи мускулна маса. Предимствата на подобна физическа активност не се ограничават само до свалянето на килограми – цялостното ни здравословно състояние се подобрява. Питате се защо, след като това е най-добрият начин да отслабнете, повечето хора не го правят? Причината е една – всеки иска да отслабне бързо и без много усилия, като търси варианти, които обещават лесно смъкване на килограми.

Гост автор: Дилян

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването