Най-добрите градове за Сайклинг

Вижте някои страхотни велоалеи за сайклинг

13.05.2014

Времето е повече от вълшебно и дойде времето за любимите ни занимания. Едно от тях е карането на колело или както го наричат: сайклинг. Вижте кои са най-добрите градове за тази дейност, ако сте решили да направите пътешествие.

В Европа вече е модерно придвижването с колело, не само от екологична гледна точка или от здравословна, но и пътищата позволяват да се насладим на това любимо наше занимание. Специално пригодени алеи за велосипедистите може да намерите както в най-големите градове, така и в по-малките.

Барселона

Градът те приканва да караш колело. В Барселона се пресичат множество велоалеи и широки булеварди, които правят пътуването ви до парк Гюел възможно и улеснено.

Романтична сайклинг разходка в Барселона

Токио

Токио може да ви се стори като огромен град изпълнен с магия, магистрали, светлини и забързано ежедневие, но има специално пригодени малки велоалеи, които са идеални за вас, велосипедисти. Няма нужда да се сблъсквате с трафика, но единственото нещо, което може да ви обърка в този град е, къде точно се намирате?!

Сайклинг в Токио

Берлин

Има голям респект в град като Берлин, не само защото народът на Германия се слави като консервативен и почитащ законите, а защото и 13 процента от населението са велосипедисти. Но, това което прави Берлин прекрасен град за обиколка с колело са неговите забележителности и красота. Дори и графитите се смятат за вид атракция.

Сайклинг в Берлин

Париж

Тук специализираните велоалеи са в дефицит, но дори и малкото които този град притежава, трябва да се оценят. Повечето хора, които са на колела тук, са предимно туристи и спортисти, които минават през града. Не може обаче да не усетите магията и романтиката минавайки покрай река Сена.

Сайклинг в романтичния Париж

Севиля

Стария град на Севиля е уникален за този вид дейност. Има широка мрежа от алеи за велосипедисти, която е същевременно проста и евтина. Попивате от културата и красотата на тези дяволски криволичещи улички, а ако се изморите, може да поседнете в някои тапас бар наблизо. Те са в изобилие там.

Сайклинг в Севиля

Копенхаген

Има малък проблем с цялата мрежа, изградена за велосипедистите: не съществува такава!!! Специално за туристите, това е голям проблем. Разбира се, колело може да намерите в почти всеки един магазин, който отдава под наем, но ще ви бъде трудно да се ориентирате в големия глад. За сметка на това, местните хора познават всички малки, закачливи улички, по които да правите любимото си занимание.

Сайклинг в Копенхаген

Амстердам

Това е градът, в който карането на колело е задължителна дейност. Амстердам е пригоден с велоалеи, които минават покраи мостове и канали и ви отвеждат в една невероятна приказка, каквато е столицата на Холандия.

Сайклинг в Амстердам

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.