Най-добрите комплименти, които може да направите…

И да получите…

04.10.2015

Комплиментите са от огромно значение за всяко едно човешко същество. Комплиментът може да даде самочувствие и да ни утвърди в очите на нашите събеседници, както и да бъде мощен мотиватор. Последните изследвания на нашите любими учени показват, че комплиментите могат да увеличат производителността на служителите до толкова, колкото и паричните стимули. Това се отнася за комплиментите, които изразяват благодарност за действията, личните качества и способности на даден служител.

Вижте някои от най-добрите комплименти, с които може да мотивирате околните

Присъствието ти прави денят ми по-хубав – ако имате някой, който е като слънчев лъч в живота ви, то не забравяйте да му го кажете. Това ще означава много за него/нея.

Ти си много вдъхновяваща личност – познавате ли някой, който е модел за подражание и има силно влияние върху останалите? Кажете му, че ви вдъхновява. Това е един от най-силните комплименти, които може да получи някой.

Вижте още: Как да подсилите приятелства си

Вярвам ти и те ценя – този комплимент изгражда доверие и вяра между двама души. В бързо променящия се свят, хората на които може да се вярва са все по-малко, а такъв комплимент е силен израз на уважение и благодарност към някого. Ако имате някой в живота си, на когото вярвате и цените безусловно, то не пропускайте възможността да му благодарите, че е в живота ви. Такива хора са на изчезване.

Най-добрите комплименти

Доверието между хората е от изключителна важност

Ти си прекрасен родител – едно от най-стресиращите и сложни неща в живота е това, да бъдеш родител. Тези от нас, които все още не са родители (включително и аз) няма как да разберем колко стресираща и сложна „професия“ е това, но нашите родители заслужават да знаят, че са най-прекрасните хора на света. Не мислите ли? Благодарете на майка си, на баща си, на бабата и дядото и на всички, които са ви отгледали и са положили усилия да станете по-добър човек.

Вижте още: Какво означава да сме родители

Вършиш чудесна работа – друг много силен комплимент, който може да използвате на работното си място. Няма нищо по-хубаво от това, да признаете усилията на някой друг и да оцените това, което върши. Определено даденият служител ще бъде крайно мотивиран, когато разбере, че върши работата си по-страхотен начин.

Ако сте в позицията на шеф, то не пропускайте да благодарите на този човек, че върши работата си по перфектен начин. Това ще повдигне самочувствието му и ще го мотивира да работи още по-добре.

И няколко други забележителни комплимента – няма как да се включват в някоя от по-горните категории, но определено ще направят деня на някой с една идея по-красив: „Никой не може да се сравнява с теб“, „Хората в живота ти са късметлии, че те имат“, „Ти си добър човек.“

Ако смятате, че сме пропуснали някой важен комплимент, то ще се радваме ако го споделите с нас в коментарите под статията или в нашата фейсбук страница.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването