Топ 5 на най-добрите нападателни двойки в Англия

16.02.2014

Топ 5 на най-добрите нападателни двойки в Англия Несъмнено най-важната част от който и да е футболен отбор е нападението. Затова и най-високите заплати във футбола се взимат от нападателите. Тяхната задача е да отбелязват голове и да носят победите на своя тим. Както един наш известен футболист беше казал: „Разликата между нападателите и завършените нападатели е последните 12 метра до вратата“. Представяме ви Топ 5 на най-добрите нападателни двойки във Висшата лига на Англия, като не приемайте номерацията за важна.

5. Анди Коул и Дуайт Йорк

След пристигането му в Юнайтед от Астън Вила през лятото на 1998, Йорк потвърди репутацията си на добър голаджия и също така създаде перфектно партньорство с другия нападател на Юнайтед по онова вереме – Анди Коул.

Тази нападателна двойка оформи истински фурор за „Червените дяволи“, а доброто разбирателство помежду им донесе требъл на Юнайтед още същата година. Коул и Йорк определено са едно от най-опасните нападателни двойки играли във Висшата лига на Англия, а уменията им да се намират с 1-2 докосвания демострираше тяхното невероятно разбирателство.

4. Луис Суарез и Даниел Стъридж

След фантастичното начало на сезона вкарвайки 21 гола за 898 минути, Стъридж и Суарез почват да си изграждат репутация за отлично разбирателство.

Умението на Суарез да вкара от всяка ситуация на терена, комбинирано с отличния завършващ удар на Стъридж, означава че Ливърпул имат огромен шанс да се завърнат в Шампионска Лига и да разбият сегашната голяма четворка на Арсенал, Челси, Ман Юнайтед и Ман Сити.

3. Алан Шиърър и Крис Сътън

Известни като САС, Алан Шиърър и Крис Сътън изведоха Блекбърн до титлата през 94-95г., вкарвайки заедно 58 гола в 48 мача. Тяхното разбирателство и атакуваща мощ бе базирана на умението на Сътън във въздушните битки и доброто му виждане за играта заедно с клиничния завършващ удар на Шиърър.

Динамичното дуо оправдаха мотото на САС: ‘Who dares wins’

Топ 5 на най-добрите нападателни двойки в Англия

2. Тиери Анри и Денис Бергкамп

Сезон 2003-2004 ще бъде запомнен с невъзможната мисия на Арсенал да завърши сезона непобедим като възможна, превръщайки Арсенал в единствения отбор, който го е правил някога до сега. Отбора оправдано получи прякора „Непобедимите„, а по онова време разполагаше с феноменални таланти като Анри и Бергкамп, които ще си останат с прякорите „Кралете на Хайбъри“. Анри беше инстинктивния хищник, а Бергкамп гениалния плеймейкър. Вкарвайки 200 гола заедно за 6 години, тази нападелна двойката ще остане една от най-великите нападателни сили в историята на висшата лига.

1. ???

Тук ще оставим празно място и ще попитаме Вас, читателите на Списание VIP, коя според вас, нападателна двойка трябва да присъства в тази статия. Дали Роналдо и Рууни или Рууни и Ван Нистелрой. Оуен или Емил Хески или някой друг? Избора оставяме на Вас.

Топ 5 на най-добрите нападателни двойки в Англия

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването