Най-големият басейн в света

Възхитителни мащаби за релаксиращо разпускане

01.09.2014

Лятото е към своя край, но пък все още сме в слънчево и отпускарско настроение. Ако вече нямате възможност да отскочите до морския бряг, винаги може да разпуснете край някой от градските басейни в почивните дни.

Най-големият басейн в света

Ако пък решите да посетите най-големия басейн с света, тогава ще трябва да отскочите до Сан Алфонсо дел Мар, частен курорт разположен северно от град Алгаробо, Чили, на около 100 км. западно от столицата Сантяго.

Най-големият басейн в света

Впечатляваща площ

Вижте още: Топ 15+1 на най-готините басейни в света

Басейнът е открит през месец декември 2006 г., след почти пет години строителни работа. Той използва компютърно-контролирана система за засмукване и филтриране на водата от океана в единия край и се изпомпва в другия, докато слънцето я загрее до 26 С, с около девет градуса по-висока от морската.

Най-големият басейн в света

В басейна може да се насладите на куп разнообразни развлечения

Според Световните рекорди на Гинес, никой друг басейн на Земята няма по-голяма площ.

Вижте още: 15-те най-откачени рекорда на Гинес

Не е изненадващо и че тези рекордни размери привличат хиляди хора, които да искат да поплуват в него.

Басейнът е 1013м дълъг, разположен на площ от 20 акра (80937,09 кв.м.). По-дълъг от 20 басейна с олимпийски размери. С тази плувна площ, „една дължина“ приема други измерения.

Най-големият басейн в света

Количеството вода, което се поддържа е над 300 литра (6 галона) филтрирана морска вода от Тихия океан. Най-дълбокият край е с дълбочина, изумителните 115 фута (35.1 метра).

“Докато имаме достъп до неогранична морска вода, можем да я накараме да работи и това по никакъв начин не  причинява щети на океана.”, казва Fischmann, чиято компания стои зад проекта.

И сякаш определението за басейн не отива на тази мащабна водна площ. Като имате предвид и всичко, което можете да правите в него – от гмуркане, до плаване с лодки.

Какво ни остава освен да помечтаем и да си пожелаем скоро да имаме възможността да го посетим.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.