Най-горещите летни тенденции от Столицата на модата

2016

05.07.2016

За всеки предстоящ сезон очите на модните критици се обръщат към най-големите имена в модната индутрия. Тези пионери в красивия и елегантен моден свят, имат винаги по-различна представа за стил. Честно казано, повечето от моделите на висшата мода често са абсолютно неприложими в ежедневието. Но ето, че за сезон 2016, големите модни къщи са решили да оборят това твърдение.

Най-горещите летни тенденции от Столицата на модата

Кристиян Диор демонстрираха почитта си към изящната красота с колекция, посветена на мъглява органза и пенлив шифон. Моделите бяха приказно красиви, като филмови звезди. Тайната да работи тази мечтателна тенденция толкова успешно се крие в наслояването и изграждането на непрозрачност, за да видите, че тоалетите са подходящи за носене в реалния живот.

Тъканите със силен блясък са винаги фаворит за пролет/лято, но  превъплъщенията, които видяхме в Милано, представени от Андерсон, Изабел Марант и Луи Вютон са по-хладни и по-опитни от всякога. Андерсон представиха украсени класически пуловери с парчета счупено огледало, докато Луи Вютон влязоха в бъдещето перфектно с техното фолио на колекцията си от мини рокли.

Раницата този сезон се завърна от кратко отсъствие на модната сцена, преобразена по първокласен начин с помощта на Бърбъри, които избродираха инициалите си върху всеки модел, независимо дали е изработен от найлон или текстил. Александър Уанг и Филип Лим преобразиха скромната й, традиционна форма по луксозен начин , а РикОуенс я претвори в прасенце, което се носи на гръб.

Най-горещите летни тенденции

Може би алтернативата на диадемата – украсената лента за глава е по-подходяща за носене в офиса, но пък тя е лишена от този ефект на коронясване. Славата на градската принцеса може да бъде представена и с други подобни реверанси към този горещ тренд.

Всички малки неща, отдавна забравени във вашата кутия за бижута като скъпоценни камъни и мъниста, наслоени и обточени във флорална форма са хит този сезон. Гучи декларираха с новата си колекция, че декорацията с всевъзможни аксесоари е много модерна през сезон пролет-лято на 2016. Изключително актуални са баретите, големите брошки и очила ДиърдриБарлоу … такива неща.

Графични кожени чанти с ивици и смели щампи представиха от Долче и Габана, Стела Маккартни и Кензо, които направиха тенденцията още по-буквална, показвайки клъстери от основната форма и боравейки умело с правилата на асиметричния баланс.

Източник: StyleZone.bg

Етикети:

За автора

Списание VIP