Най-красивите мостове в света

Топ 10

22.09.2015

Мостовете дават специален усет към градовете в зависимост от техния архитектурен стил. В тази статия ще ви запознаем с някои от най-красивите и уникални мостове, като някои от тях съществуват от доста години, а други са последна дума на човешкото инженерство. Запознайте се с 10 от най-красивите мостове в света, които съчетават най-романтичните и модерни архитектурни стилове…

Представяме ви топ 10 на най-красивите мостове в света

10. Лондон Бридж

Нека си го кажем! Няма как да посетите Лондон, без да се пуснете по река Темза и да видите прочутия мост. London Bridge е една от най-популярните туристически забележителности в Англия. Мостът е символ на гордост за целия британски народ, който им напомня за богатата Викторианска история.

Лондон Бридж е топ дестинация в Англия

Лондон Бридж

Вижте още: Най-емблематичните британски забележителности

9. Мостът „Chengyang“ в Китай

Мостът е построен от клана Донг, като основните материали, които са били използвани при строежа са камък и дърво. „Вятърните и дъждовните“ мостове са живо доказателство за архитектурния блясък в Китай, като всички мостове са построени без нито един пирон и болт, което е изключително постижение. Те подчертават уникалността на китайската архитектура и определено си заслужават посещението.

Chengyang е сред най-красивите мостове в света

Chengyang Bridge

8. Мостът „The Pont du Gard“

Ако трябва да ви върнем назад в годините, този мост в действителност е бил построен, с цел да транспортира вода до римския град „Nemausus“. Мостът е свидетелство за невероятните строителни умения на римляните. Построен е преди повече от 2000 години, и е състояние да достави около 5 милиона галона вода в града всеки ден.

The Pont du Gard е един от най-красивите мостове в света

Мостът „The Pont du Gard“

7. Мостът Риалто във Венеция

Извисяващ се над Гранд Канала във Венеция, моста Риалто има уникален чар и е като магнит за туристите, които искат да се снимат с него. Мостът може да бъде видян и от романтична разходка с гондола из най-големия канал във Венеция.

Риалто във Венеция е един от най-красивите мостове

Мостът Риалто

6. Понте Векио във Флоренция

Флоренция е градът на големите артисти и архитекти и Понте Векио е ясно доказателство за това. Този красив средновековен мост се простира до река Арно и е един от най-популярните туристически атракции във Флоренция. Мостът разполага с множество златарски магазини, сувенири и луксозни стоки, което го прави истинска атракция за туристите.

Най-красивите мостове в света

Понте Векио, Флоренция

Вижте още: Великолепната Флоренция

5. Бруклинския мост

Емблематичният Бруклински мост е най-дългият висящ мост в света и символ на Ню Йорк.

Най-красивите мостове в света

Мостът в Бруклин, Ню Йорк

4. Хеликс Бридж

Един от най-модерните мостове в света. “Helix Bridge” е направен от стъкло и стоманена мрежа, като това е една от основните туристически забележителности в Сингапур.

Топ 10 на най-красивите мостове в света

Хеликс Бридж, Сингапур

3. Мостът „Millau Viaduct“ във Франция

Мостът е дело на съвместната работа на френски и английски архитекти. Построен е през 2004 година. Този елегантен и красив мост се превръща в символ на гордост за френското население. Това е най-високия мост в света (1125 фута височина), като минава през някои от най-красивите райони във Френската провинция.

Най-красивите мостове в света

Millau Viaduct, Франция

2. Мостът „Khaju“ в Иран

Този красив мост е построен през 17-ти век от Шах Абас II. Той е разположен върху напълно функциониращ язовир, който носи вода до градините по поречието на река Заянде. В днешно време мостът е истински туристически символ на Иран.

Мостът "Khaju" е сред най-красивите мостове в света

Khaju Bridge, Иран

1. Мостът „Golden Gate“, Сан Франциско

Това определено е един от най-сниманите мостове в света. Строежът продължава повече от четири години и е на стойност 27 милиона долара. Мостът е символ на Сан Франциско и един от най-популярните мостове в света.

Най-красивите мостове в света

Golden Gate

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването