Най-очарователните породи кучета

За тези от вас, които се колебаят каква животинка да си вземат...

06.02.2016

Всяка порода кучета носи нещо специално със себе си, но някои от тях буквално ще ви стопят сърцето, особено когато са още малки кученца. Ако все още се чудите какво куче да си изберете, то вижте нашата класация за някои от най-очарователните породи кучета – ще ви помогне в избора!

Вижте най-очарователните породи кучета

Английски булдог – тези мързеливи, сбръчкани същества ще накарат и най-сериозния човек на света да се усмихне. Те са много послушни и приятелски настроени и въпреки външния си вид, всъщност са много смели! Те се разбират много добре с деца и с други домашни любимци и не биха представлявали проблем в къщата.

Най-очарователните породи кучета

Английски булдог

Голдън Ретривър – тези пухкави приятели са големички на размер и имат най-сладките кученца. Те са много активни – обичат водата и плуването. Златистата им козина им придава много елегантен и изтънчен вид, може би затова се използват в редица телевизионни реклами.

Вижте още: Защо трябва да си осиновите домашен любимец

Най-очарователните породи кучета

Голдън Ретривър

Френски булдог – това е малка порода кучета, подходяща за домашни условия. Те са много палави и определено ще имате доста забавни моменти с тях. Е, може би не всички моменти ще са толкова забавни… Наричат ги още „клоуните в света на кучетата“, защото са много забавни и жизнени. Погаждат се много добре с деца и с други домашни любимци.

Най-очарователните породи кучета

Френски булдог

Померан – името им произхожда от региона Померания в Европа (днес между Германия и Полша). Тази кучешка порода е много ценена от кралица Виктория. С тяхната невинна външност карат всички около тях да ги заобичат. Те са много приятелски настроени и активни, но понякога стават агресивни към други кучета. Тази порода е много лесна за дресиране, а самите кучета знаят как да получат това, което искат от господаря си.

Помераните са едни от най-очарователните породи кучета

Померан

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол – тази порода кучета е една от най-популярните породи в Обединеното кралство, от където всъщност произхождат. Шпаньолите се привързват силно към стопаните си и обичат да общуват с други кучета.

Най-очарователните породи кучета

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Санбернар – въпреки размерите си, санбернарите са много добри и търпеливи кучета, особено с децата. Достигат до 120-140 кг и е много важно да се възпитават още докато са малки. Те могат да се похвалят със страхотното си приятелство към господарите си – винаги ще ви бъдат верни.

Вижте още: Как домашните любимци правят живота ни по-добър

Санбернарите са едни от най-очарователните породи кучета

Санбернар

Басет – тези късокраки приятели с увиснали уши ще разтопят сърцето на всекиго. Те имат висяща структура на кожата, което ги прави да изглеждат малко тъжни. Тази тяхна особеност им дава и допълнителен чар. Те са доста „вокална“ порода, добри и игриви.

Най-очарователните породи кучета

Басет

Йоркширски териер – те са малки и сладки, но си придават голяма важност. Това, което обичат най-много е да бъдат център на внимание. Те са покровителствени и всъщност не осъзнават колко малки са в действителност. Много често се опитват да атакуват кучета, които са 10 пъти по-големи от тях.

Най-очарователните породи кучета

Йоркширски териер

Мопс – това са едни от най-смешните породи кучета поради техните черти на лицето и уникалния темперамент. Доста са мързеливи и обичат да се излежават по-цял ден. Обичат да се гушкат и да си похапват, което води до често затлъстяване, тъй като не са много активни кучета.

Най-очарователните породи кучета

Мопс

Болонка – тези сладури са изключително приятелски настроени и енергични. С тяхната мека бяла козина и големите черни очи, болонките са едни от най-обичаните породи в света. Те са умни, обучават се много лесно, а продължителността на живота им е доста дълга. Те са идеални спътници и верни приятели.

Най-очарователните породи кучета

Болонка

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването