Най-посещаваните градове в Африка

Къде ще почивате през лятото на 2015 година?

18.01.2015

По-рано този месец от Master Card направиха проучване за 10-те най-посещавани градове в света  на база броят на чуждестранните туристи в 132 различни града по целия свят. От там става ясно и десетте най-посещавани градове в цяла Африка за 2014 година. Африка е огромен и красив континент с толкова много различни култури, а ние се питаме кои от тези места сте имали удоволствието да посетите?

Вижте 10 от най-посещаваните градове в Африка

10. Ентебе, Уганда – ако ви накарат да направите списък от 10 града в Африка, едва ли точно Ентебе ще бъде един от тях. И все пак, по някакъв странен или не толкова начин, той се е промъкнал и заема десето място в класацията на най-посещаваните градове в Африка. Фактът, че градът е един от най-посещаваните е доста изненадващ, защото това дори не е столицата на Уганда. Може би сред време това ще е една от големите туристически бомби?

Ентебе е сред най-посещаваните градове в Африка

Ентебе

9. Дакар, Сенегал – столицата на Сенегал е деветият най-посещаван град в Африка. Той се намира на самия бряг на Африка. Градът разполага с много голямо пристанище, което го прави важен фактор за международната търговия на страната. Едва ли Дакар е във вашия топ 10 списък с желани дестинации, но предвид факта, че е бил посетен от над 600 000 туристи през 2014 година, цифрите не лъжат.

Вижте още: Да живееш насред нищото

Дакар е в топ 10 на най-посещаваните градове в Африка

Дакар

8. Найроби, Кения – това е 14-тият град по големина в Африка и осмият най-посещаван. Найроби е столица на Кения и има впечатляващи връзки с останалата част от света. Освен местния бизнес, стотици международни компании започнаха да инвестират в Найроби, което е предпоставка броят на посетителите от цял свят да нараства през следващите години.

Найроби е в топ 10 на най-посещаваните градове в Африка

Найроби

7. Акра, Гана – на седмо място се нарежда друго изненадващо име – град Акра. С население от над 2 милиона души, това е един от големите градове в Африка, който привлича посетители от всички краища на света. Повечето от тях идват за бизнес цели, но наистина в Акра има атракции, които са привлекателни и за туристите.

Акра е в топ 10 на най-посещаваните градове в Африка

Акра

6. Дърбан, Южна Африка – Дърбан е първият от общо трите града в Южна Африка, който намира място в тази класация. Градът привлича огромен брой международни посетители заради възможността за добър бизнес, както и страхотните места за отдих. Градът разполага с най-голямото пристанище в Африка, което го прави една от най-горещите точки за международна търговия.

Дърбан е сред най-посещаваните градове в Африка

Дърбан

5. Казабланка, Мароко – градът е бил посетен от малко под 1 милион туристи през 2014 година. Това е един от най-големите градове за международен бизнес, както в Мароко, така и в цяла Африка. Това се дължи и на огромното пристанище, с което разполага Казабланка. Определено супер известният едноименен филм също е допринесъл за огромния наплив от туристи, които посещават Мароко всяка година.

Вижте още: Топ 5 на най-зелените държави в света

Казабланка е топ 10 на най-посещаваните градове в Африка

Казабланка

4. Лагос, Нигерия – това е вторият най-бързо развиващ се град в Африка. През 2014 година е бил посетен от повече 1 милион туриста.

Лагос е в топ 10 на най-посещаваните градове в Африка

Лагос

3. Кайро, Египет – едва ли е изненада, че столицата на Египет ще присъства в тази класация. Освен, че е една от бизнес столиците в Африка, Кайро е изключително популярен и сред туристите, тъй като разположението му е близо до известните пирамиди в Гиза и Сфинкса.

Кайро е сред най-посещаваните градове в Африка

Кайро

2. Кейп Таун, Южна Африка – вторият по големина град в Южна Африка и втората най-посещавана дестинация в Африка за 2014 година. Градът е изключително желана дестинация от туристите заради редица нашумели награди, които Кейп Таун получи, включително, че бе номиниран за най-доброто място за посещение в света от Ню Йорк Таймс, както и бе избран за Световната столица на дизайна през 2014 година.

Кейп Таун е в топ 5 на най-посещаваните градове в Африка

Кейп Таун

1. Йоханесбург, Южна Африка – над 4 милиона туристи са посетили Йоханесбург през 2014 година, което го прави най-посещаваният град в Африка. Икономиката на града е бумът, който играе важна роля в привличането на туристи от цял свят. Това е една от най-популярните дестинации сред туристите по цял свят.

Йоханесбург е в топ 3 на най-посещаваните градове в Африка

Йоханесбург

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването