Най-скъпите автомобили в света

Топ 10

05.02.2016

Днес ще ви представим десетте най-скъпи автомобили в света. Всяко едно от тези бижута е мечта за всеки един автомобилен маниак. Едва ли е нужно да споменаваме колко фантазии причиняват в главите на всеки автомобилен фен тези луксозни придобивки или колко красота, изящество и най-важното скорост притежава всяка една от тях. За съжаление обаче този лукс си има и своята огромна цена, в повечето случаи надхвърляща дори най-смелите ни предположения. Вижте сами за какво говорим в по-долните редове.

Топ 10 на най-скъпите автомобили в света

10. Pagani Huayra (1.6 млн. долара) – Тази красавица е кръстена на Бога на ветровете на древните Инки. Също така автомобилът печели приза за „супер кола на годината за 2012“ на “Top Gear”. Ричард Хамънд определят колата, като най-бързата кола в света с удивителен дизайн и невъобразима скорост – две неща, които са нужни за направата на легендарна кола.

Най-скъпите автомобили в света

Pagani Huayra струва над 1.5 млн долара

9. Koenigsegg Agera R (1.6 млн. долара) – Agera R е „супер кола на годината за 2010“ на “Top Gear”. Името на модела произлиза от шведския глагол “Agera”, което означава „действай“. Ето защо Agera R може да се похвали с бързина, точност и динамика. Тя просто „действа“ правилно.

Agera R е сред най-скъпите автомобили в света

Koenigsegg Agera R

8. Zenvo ST1 (1.8 млн. долара) – Автомобилът е проектиран от датската компания “Zenvo”, а ST1 е първият им модел, произведен от малък екип от работници, които определено са знаели какво правят.

Вижте още: Най-бързите серийни автомобили

Най-скъпите автомобили в света

Zenvo ST1

7. Aston Martin One (1.85 млн. долара) – Официалният дебют на модела е през 2009 година на автомобилното изложение в Женева. Произведени са едва 77 модела в целия свят. Колата е елегантна и луксозна, подходяща за кралските особи във Великобритания.

Най-скъпите автомобили в света

Aston Martin One

6. Pagani Zonda Cinque Roadster (1.85 млн. долара) – моделът е построен в чест на акробатичния отбор на Италия, което не го прави толкова масов. Името “Zonda” идва от въздушен поток, който циркулира над територията на Аржентина, което ни дава представа за лекотата и бързината на този автомобил.

Pagani Zonda в топ 10 на най-скъпите автомобили в света

Pagani Zonda Cinque Roadster

5. Lamborghini Reventon (2 млн. долара) – Това уникално Ламборгини направи своя дебют по време на автомобилното изложение във Франкфурт през 2007 година. Максималната скорост на “Reventon” е 221 мили в час, постигнати на писта в Дубай.

Най-скъпите автомобили в света

Lamborghini Reventon

4. Bugatti Veyron Super Sports (2.4 млн. долара) – Това „съкровище“ е разработено от германския концерн „Volkswagen Group“ и произведено във Франция от “Bugatti Automobilies”. Автомобилът държи рекорда на Гинес за най-бързия легален сериен производител в цял свят, с максимална скорост от 268 мили в час.

Най-скъпите автомобили в света

Bugatti Veyron Super Sports

3. Lykan Hypersport (3.4 млн. долара) – Тази красавица е с ограничено производство, проектирана от компанията “W Motors”, основана в Обединените арабски емирства през 2012 година. Това е първият суперавтомобил, произведен в Близкия изток. Автомобилът намери място и в „Бързи и яростни 7“, както и в няколко видео игри.

Lykan Hypersport сред най-скъпите автомобили в света

Lykan Hypersport

2. Lamborghini Veneno (4.5 млн. долара) – Дебютът на една от най-престижните и скъпи суперколи в света стартира на 11 февруари на автомобилното изложение в Женева. Според мнозина експерти на “Top Gear”, това е най-доброто Ламбо, правено някога.

Вижте още: Lamborghini Veneno – красота и агресия на едно място

Veneno една от най-скъпите автомобили в света

Lamborghini Veneno

1. Maybach Exelero (8 млн. долара) – стигаме и до „черешката на тортата“ в нашата класация. Първото място за най-скъп автомобил в света се заема от представител на немския производител на луксозни автомобили Maybach. “Exelero” е създаден като модерна интерпретация на легендарния рационализиран спортен автомобил на компанията от 1930 година.

Exelero е най-скъпата суперкола в света

Maybach Exelero

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването