Най-скъпите автомобилни марки в света

Toyota измести BMW от първото място

16.06.2013

Класацията за най-скъпите автомобилни марки в света се провежда всяка година от Millward Brown. Тази година гиганта Toyota си възвръща първото място на най-скъпа автомобилна марка, като измества BMW от първа позиция. Стойността на Toyota се изчислява на 24.5 млрд. долара, което е с 12% повече от миналата година.

Баварският гигант BMW, заемаше първо място в класацията от 2010 година насам, но тази година немската фирма записа спад от 2% спрямо миналата година и отстъпи първото място на Toyota.

Една от считаните причини за ръста на Toyota през изминалата година, е че компанията започна да инвестира в хибридни автомобили и това драстично са покачили акциите и.

Вижте още: Най-скъпите марки в света

Вижте топ 10 от общата класация на топ 100 най-скъпи автомобилни марки в света:

1. Toyota – 24.5 млрд. долара (+12%)

2. BMW – 24 млрд. долара (-2%)

3. Mercedes-Benz – 18 млрд. долара (+11%)

4. Honda – 12.4 млрд. долара (-2%)

5. Nissan – 10.2 млрд. долара (+3%)

6. Volkswagen – 8.8 млрд. долара (+3%)

7. Ford – 7.6 млрд. долара (+8%)

8. Audi 5.5 – млрд. долара (+18%)

9. Hyundai – 4.0 млрд. долара (+11%)

10. Lexus – 3.5 млрд. долара (+2%)

Най-скъпите автомобилни марки в света

Toyota изпревари BMW

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването