Топ 10 на най-скъпите часовници в света

Има неща, които не се купуват с пари. Те се купуват с много пари!

07.03.2015

За повечето хора, ръчния часовник е моден аксесоар, чиято основна функция е да показва колко е часът, но има и такива, които не мислят точно по този начин. Те са истински любители на скъпите часовници и биха отделили цяло състояние, за да си закупят такъв аксесоар. Те са хора с много пари, които могат да си позволят не просто часовник, а моден аксесоар, който е кръстоска между бижутата и изкуството. Всеки един часовник в нашата класация струва повече от един милион долара, и определено ще ви трябва цяло състояние, за да може да си позволите нещо такова.

Затаете дъх, защото ще ви представим топ 10 на най-скъпите часовници в света

10. Roger Dubuis Excalibur Quatuor – 1.1 млн. долара

Точно така, започваме този класация с най-евтиния часовник, който струва скромните 1.1 млн долара. Това е най-скъпият часовник, продаван от марката Roger Dubuis. Питате се какво получаваме за тези пари? Повечето от средствата отиват в изработката на силиконовия корпус, който е изключително здрав и същевременно много лек.

Топ 10 на най-скъпите часовници в света

Roger Dubuis Excalibur Quatuor

9. Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica à Grande Sonnerie – 1.4 млн. долара

Този дизайнерски часовник е произведен през 2009 г. Съдържа 1300 отделни части, които са малка част от причината за неговата цена, която достига почти милион и половина долара.

Най-скъпите часовници в света

Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica à Grande Sonnerie

8. Vacheron Constantin Tour de l’Ile – 1.5 млн. долара

Поредното скъпо бижу в нашия списък. Този часовник разполага с две лица: едно отпред и едно отзад. Циферблатите показват различна информация: втора часова зона, циферблат, който показва времето, когато залязва слънцето и други. Произведени са едва 7 бройки в целия свят. Тези часовници са юбилейни, като направата им е, за да се отпразнува 250-та годишнина на марката.

Най-скъпите часовници в света

Vacheron Constantin Tour de l’Ile

7. Greubel Forsey Art Piece – 1.6 млн. долара

Този часовник е истинско произведение на изкуството. Нека поне за миг да оставим цената настрани и да забравим за лъскавия дизайн. Това бижу всъщност съдържа миниатюрни скулптури и изработката му се превръща в истинско предизвикателство и изисква големи умения и артистичност. Определено този часовник си струва всеки цент!

Най-скъпите мъжки часовници

Greubel Forsey Art Piece

6. Richard Mille RM 56-01 – 1.9 млн. долара

Richard Mille винаги е била изключително скъпа марка часовници, но дори и този модел надвишава стандартите на компанията! Моделът RM 56-01 е направен от сапфир, а дизайнът е едновременно стилен и впечатляващ за гледане. Може би затова цената е малко под 2 милиона долара!

Вижте още: Нов смарт часовник против стрес

Топ 10 на най-скъпите часовници

Richard Mille RM 56-01

5. Richard Mille Tourbillon RM 56-02 Sapphire – 2 млн. долара

Това е модифицирана версия на версията RM-01. За изработката на часовника е използван същия материал като при предишния модел, но тук е включено и „координираното движение“. Това може да ви изглежда малка добавка, но определено цената се вдига вече на 2 милиона долара.

/снимка на корицата/

4. Franck Muller Aeternitas Mega 4 – 2.4 млн. долара

Ако искате просто часовник, който само да ви показва времето, то това не е часовникът за вас. Лицевата страна на часовника е покрита с циферблати и ръце, които са изработени от около 1500 отделни части. Този модел разполага с над 36 различни функции, чиято цена достига до 2.4 милиона долара.

Топ 10 на най-скъпите часовници

Franck Muller Aeternitas Mega 4

3. A Lange & Söhne Grand Complication – 2.5 млн. долара

Германците са добре известни със своите изключителни инженерни умения, и този часовник не е изключение от правилото. Може би немското качество е една от причините, поради която този часовник струва два милиона и половина долара!

Топ 10 на най-скъпите часовници

A Lange & Söhne Grand Complication

2. Patek Philippe 5004T – 4 млн. долара

Този титаниев модел е създаден еднократно. През 2013 г. той е продаден на търг за малко под 4 милиона долара.

Топ 10 на най-скъпите часовници

Patek Philippe 5004T

1. Patek Caliber 89 – 5.1 млн. долара

Създаден през 1989 г., този часовник отбелязва 150-та годишнина на марката. Когато отделите малко над 5 милиона долара за часовник, вие очаквате да получите нужното качество за парите си. Е, с този модел ще бъдете винаги в час! Той е изграден от 18-каратово злато и малко над 100 рубина, което го превръща с истински скъпоценен камък.

Топ 10 на най-скъпите часовници

Patek Caliber 89

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването