Най-скъпите марки в света

Класация на Forbes Magazine

09.06.2013

За да се утвърдиш на световния пазар се изисква нещо повече от добър маркетинг, професионалисти и качествени продукти/услуги.

Изисква се много труд, иновативни решения и най-важното, признание от потребителите. Според анализатори на Forbes, потребителите търсят познати за тях марки при избора си на дадени продукти или услуги.

Класацията ни за десетте най-скъпи марки в света съчетава търговските марки, които имат дългогодишна силна връзка с потребителите, както и високата им финансова стойност

1. Apple – На първо място застава гигантът Apple. Брандът на марката е оценен на 87 млн. долара, което я прави сигурен първенец в нашата класация. Напомняме ви, че Apple e основана в Калифорния, през 1976г.

Apple е най-скъпата марка в света

Apple

2. Microsoft – Среброто отива при най-големия конкурент на Apple, а именно компанията на Бил Гейтс – Microsoft, чиято стойност е 55 млн. долара. Както знаем, Microsoft се наложи на пазара като предостави на своите потребители операционната система Windows.

Microsoft е втората най-скъпа марка в света

Microsoft

3. Coca – Cola – Бронза отива при компания, която се намира в коренно различен бранш от горните две компании, а именно при най-разпознаваната и продавана напитка по целия свят – Coca Cola. Стойността на марката е оценена на 50 млн. долара.

Coca Cola е третата най-скъпа марка в света

Coca Cola

4. IBM – На четвърто място се нарежда най-големият доставчик на хардуер, софтуер и други услуги в сферата на информационните технологии, а именно IBM, чиято марка е оценена на 49 млн. долара.

IBM  е сред 10-те най-скъпи марки в света

IBM

5. Google – Познатата на всички, любима търсачка Google, заема 5-то място в нашата класация на най-скъпите марки в света. Марката е оценена на 38 млн. долара.

Google е в топ 5 най-скъпите марки в света

Google

6. Intel – Един от най-големите производители на микропроцесори, Intel се нарежда на 6-то място, оценен на 32,5 млн. долара.

Intel е сред 10-те най-скъпи марки в света

Intel

7. McDonald`s – Кой не знае за McDonald`s и кой не го е опитвал? Най-известната марка за бързо хранене в света се нарежда на седмо място, със стойност 37,5 млн. долара.

McDonald`s е сред 10-те най-скъпи марки в света

McDonald`s

8. General Electric – Поредният американски гигант, който е най-големият производител на газови турбини, авиационни двигатели и др., се нарежда на 8-мо място в класацията ни на най-скъпите марки в света. Марката на GE е оценена на 33.7 млн. долара.

General Electric е сред 10-те най-скъпи марки в света

General Electric

9. BMW – Германският гигант, производител на автомобили, мотори, яхти и др., е най-скъпата автомобилна марка в света. Марката е оценена на 26.3 млн долара.

BMW е сред 10-те най-скъпи марки в света

BMW

Вижте още: Най-скъпите автомобилни марки в света

10. Cisco – Компанията проектира и продава продукти, свързани с комуникациите и гласовите технологии. Марката е оценена на 26.3 млн. долара.

Cisco е сред 10-те най-скъпи марки в света

Cisco

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването