Топ 10 на най-скъпите яхти в света

Или иначе казано какво да си купите ако имате някои излишен милион

20.02.2015

Едно от нещата, които трябва да направите, когато станете милионер е да си закупите чисто нова яхта, струваща няколко апартамента взети заедно. Определено тя ще ви вдигне рейтинга, а купоните, които ще организирате на нея ще ви издигнат доста бързо в обществото на богатите. Не си мислете, че яхтата служи само да ни предвижва от остров на остров. Тя може да бъде истинско плаващо имение, пълно с всякакви откачени екстри. Подгответе се да бъдете смаяни от тази класация, защото ще се запознаете с десетте най-скъпи яхти правени някога, които могат да бъдат закупени само от най-богатите сред богатите.

Представяме ви топ 10 на най-скъпите яхти правени някога

10. Al Salamah – 200 милиона долара

Какво получаваме, когато си купим яхта за 200 милиона долара? Една от екстрите, които Al Salamah притежава е плувен басейн със стъклен покрив. Да не забравяме и собствената библиотека, която е разположена на борда. Яхтата принадлежеше на Султан Абдул Азиз от Саудитска Арабия, преди да почине през 2011 година.

Al Salamah е в Топ 10 на най-скъпите яхти в света

Al Salamah

9. Rising Sun – 200 милиона долара

Сами се досещате, че когато дадете 200 милиона за нещо, то очакванията ви ще са доста големи. Е, “Rising Sun” разполага с 82 стаи, баскетболно игрище и площадка за хеликоптер. Струва си парите, нали? Яхтата е собственост на основателя на DreamWorks – Дейвид Гефен.

Топ 10 на най-скъпите яхти в света

Rising Sun

8. Seven Seas – 200 милиона долара

Поредното бижу в клуб „200 милиона“, собственост на Стивън Спилбърг. Яхтата е оборудвана с… познайте какво..? Киносалон! Каква изненада, нали? Тя разполага още със фитнес зала и инфинити басейн. Единственият минус на това луксозно бижу е, че побира едва 12 души, но това е заради безброй екстрите, които заемат цялото място.

Seven Seas е сред топ 10 на най-скъпите яхти в света

Seven Seas

7. Lady Moura – 210 милиона долара

Яхтата е собственост на милиардер от Саудитска Арабия на име Насар Ал-Рашид. Няма много информация за нея, освен че струва 210 милиона долара, а името на лодката е украсено на корпуса в 24-каратово злато.

Вижте още: 10-те най-бляскави сгради в света

Топ 10 на най-скъпите яхти в света

Lady Moura

6. Al Mirqab – 250 милиона долара

Срещу четвърт милион долара може да получите ключът за Al Mirqab, слънчеви лъчи, басейн и зала за 24 гости. Сякаш си струва? За съжаление обаче, яхтата вече е собственост на катарския министър-председател – Хамад бин Джасим бин Джабер Ал Тани.

Al Mirqab е сред топ 10 на най-скъпите яхти в света

Al Mirqab

5. Dilbar – 256 милиона долара

Едва ли има класация, която да не включва някоя скъпа вещ на руския милиардер Алишер Усманов. Той е горд собственик на 256 милионната яхта “Dilbar”, която носи името на майка му. Това е една от най-големите яхти в света с дължина 360 фута.

Dilbar е сред най-скъпите яхти в света

Dilbar

4. Al Said – 300 милиона долара

“Al Said” е кръстена на собственика си – Султан Кабус бин Саид Ал Саид Оман. Няма много информация за яхтата и снимки от интериора, но се говори, че има концертна зала, която е достатъчно голяма да побере пълен оркестър. Е, за 300 милиона долара е някак си справедливо, не мислите ли?

Al Said е в топ 10 на най-скъпите яхти в света

Al Said

3. Superyacht A – 323 милиона долара

Определено тази ми е фаворит. Най-красивата яхта в този списък, която е собственост на още един руски милиардер – Андрей Малченко. Яхтата има три басейна, защото явно един басейн и цял океан не са достатъчни за Малченко и компания.

Superyacht A е в топ 5 на най-скъпите яхти в света

Superyacht A

2. Dubai – 350 милиона долара

Тази яхта е имала малък проблем при строежа, тъй като производството е било спряно, когато средствата са свършили. Въпреки това, шейк Мохамед бин Рашид Ал Мактум закупува яхтата и я преименува на “Dubai”. Това е третата по големина яхта в света, известна още като „плаващия град“, поради своите размери и изобилие от екстри. Тя е оборудвана със спа център, който може да побере всички 115 гости на борда!

Dubai е втората най-скъпа яхта в света

Dubai

1. Eclipse – 800 милиона долара

Когато се казвате Роман Абрамович няма невъзможни неща. След като може да си позволите всички екстри на този свят и сте собственик на един от грандовете на английския футбол, за какво друго може да похарчите почти един милиард долара? Отговорът е суперяхта наречена „Eclipse”. Яхтата разполага с частна подводница, система за отбрана на борда и още куп екстри, които я правят повече от невероятна. Яхтата е снабдена и със защита срещу „папараците“. Технологията сканира хоризонта и обхваща всички камери, които се опитват да клюкарстват. Чрез специален лъч светлина, който се изстрелва директно срещу лещата на фотоапаратите, никой подъл папарак не може да направи снимка. За такава яхта би завидял дори самият Джеймс Бонд, не мислите ли?

Абрамович е собственик на най-скъпата яхта в света

Eclipse

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването