Топ 10 на най-стилните класически автомобили

Най-популярните класически спортни автомобили

21.06.2015

В един бързо развиващ се свят, новите технологии и бързите коли изглежда, че са най-желаните неща. Но има едно нещо, което никога не остарява, а именно стилните ретро автомобили от миналото. Вижте някои от най-добрите модели, създавани в последните няколко десетилетия и се насладете на тези класически автомобили.

Топ 10 на най-стилните класически автомобили създадени в последните няколко десетилетия

10. Lamborghini Miura – моделът е създаден между 1966 г. и 1973 г., но интересен факт е, че проектът „Miura“ е създаден през свободното време на инженерите и против волята на самия Ламборгини.

Топ 10 на най-стилните класически автомобили

Lamborghini Miura

9. Mercedes-Benz 300SL ‘Gullwing’ – този класически автомобил е създаден между 1955 и 1957 година и е бил най-бързият автомобил по това време. Оригиналната версия на модела е направена с емблематичните “Gullwing” врати.

Най-стилните класически автомобили

Mercedes-Benz 300SL ‘Gullwing’

8. Chevrolet Camaro – моделът е произведен между 1967 и 1969 година и е бил пряко конкурент на класическия Ford Mustang. Тази кола има пет поколения, които са се отличили благодарение на емблематичния дизайн на модела.

Вижте още: Прототип на Camaro VI – Z/28

Топ 10 на най-стилните класически автомобили

Chevrolet Camaro от 67-ма

7. Alfa Romeo Tipo 33 Stradale – този модел има само 18 бройки в целия свят. Ниското шаси и бътерфлай вратите превръщат Tipo 33 в един от най-стилните класически автомобили, правени някога.

Топ 10 на най-стилните класически автомобили

Alfa Romeo Tipo 33 Stradale

6. Ferrari Dino 206 GT – между 1968 и 1969 година са създадени едва 152 автомобила от този модел на Ferrari, като инженерите от италианската автомобилна компания са търсили евтин вариант на Ferrari 246 Formula One.

Топ 10 на най-стилните класически автомобили

Ferrari Dino 206 GT

5. Chevrolet Corvette – първото поколение от култовия модел на Chevrolet е произведен през 1953 година. Колата първоначално е била проектирана за шоу предаване, но е приета толкова добре от обществото, че от Chevrolet започват да я произвеждат масово. Оттогава насам Corvette има седем поколения и е един от любимите спортни автомобили на любителите на високи скорости.

Топ 10 на най-стилните класически автомобили

Chevrolet Corvette – модел 1953 година

4. Jaguar XJS – първоначално моделът е бил създаден за да замени много по-обичаните Jaguar X-Type, но без успех. XJS вече не е в производство, но това не пречи на автомобила да стане един от най-обичаните класически автомобили на всички времена.

Вижте още: Jaguar Land Rover SVO

Топ 10 на най-стилните класически автомобили

Jaguar XJS

3. Ferrari 250 GTO – моделът първоначално е бил произвеждан за автомобилната надпревара Стърлинг Мос, а през 2012 г. се превърна и в най-скъпата кола в света. Когато е започнало произвеждането на този автомобил, купувачите е трябвало да бъдат одобрение от не кой да е, а от самия Енцо Ферари. Това определено е един от най-красивите класически автомобили правени някога!

Топ 10 на най-стилните класически автомобили

Ferrari 250 GTO

2. Aston Martin DB5 – този автомобил е достатъчно популярен, че да е нужно каквото и да е представяне, но безсъмнения едно от нещата, което прави DB5 толкова търсен, е фактът, че това е автомобилът на Джеймс Бонд. За първи път DB5 се появява във филма Goldfinger от 1964 година.

Топ 10 на най-стилните класически автомобили

Aston Martin DB5

1. Jaguar E-Type – един от най-обичаните класически автомобили на всички времена е британският спортен автомобил по-известен, като Jaguar E-Type. Общо над 70 000 автомобила от серията са продадени, което е доказателство за огромната популярност на луксозния спортен автомобил.

Най-стилните класически автомобили

Jaguar E-Type Speedster

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването