Най-странните Гинес рекорди

Част 1

20.09.2017

Хората са способни  да направят някои доста луди неща, само и само да влязат в книгите.

Въпреки че много от притежателите на световни рекорди са надарени хора (като най-високият човек в света или най-ниският), книгата на световните рекорди на Гинес е изпълнена и с някои невероятно странни опити.

Най-странните Гинес рекорди

В чест на тези постижения, ви представяваме 1-ва част на най-странните световни рекорди:

#20 1010 жени по бански, се нареждат на австралийски плаж през 2007 г., за да поставят световен рекорд на Гинес за най-големата фотосесия с бански костюми досега. През 2011-та година рекордът е подобрен в Китай.

Най-странните Гинес рекорди

1010 жени по бански в Австралия

#19 В опита си да подобрят световния рекорд на Гинес за „Най-голямото барбекю в света“, около 30 000 души пекат на скари 13 713 килограма говеждо месо.

13 713 килограма изпечено овеждо месо

#18 Крис „The Duchess“ Уолтън държи световния рекорд на Гинес за най-дълги нокти

"The Duchess"

„The Duchess“

#17 Дълъг 2,596 фута дракон, изработен от хартия, бамбук и дърво, постави световния рекорд на Гинес през 2012 г., за най-дългия парад, който е правен някога. Той бе представен по време на Фестивала на фенера в Китай.

дракон, изработен от хартия, бамбук и дърво

Дракон, изработен от хартия, бамбук и дърво

#16 Румънка носи сватбена рокля с най-дългия шлейф в света по време на опит за световен рекорд на Гинес в Букурещ.

Най-странните Гинес рекорди

Най-дългият шлейф на сватбена рокля

#15 В Банкок, Тайланд, тези двамата се опитаха да счупят рекорда за най-дългата целувка в света през 2013 г. Времето им e 58 часа, 35 минути и 58 секунди.

Целувка за ...58 часа, 35 минути и 58 секунди

Целувка за …58 часа, 35 минути и 58 секунди

#14 Тази група бременни жени практикуват йога, като се опитват да разбият световния рекорд на Гинес за най-големия йога клас за бременни. Текущият рекорд е 553 участници.

Йога за бременни

Йога за бременни

#13 1,215 тайвански фермери разбиха световния рекорд на Гинес, като засадиха оризови семена на 20 638,96 кв.м. земя само за 16 минути и 20 секунди.

Тайвански фермери

Тайвански фермери

#12 Може би е един от най-болезнените опити за световен рекорд. Атила Баняй задържа автомобил над себе си по време на фестивал близо до Будапеща, Унгария.

Болезнен рекорд

#11 Тези хора в Чикаго се опитаха да поставят рекорд за най-голямата борба с възглавници в света. Рекордът понастоящем принадлежи на група от 6,261 участници, които се биха помежду си с възглавници по време на бейзболна игра в Сейнт Пол, Минесота.

Бой с възглавници

Бой с възглавници

#10 Екип от шест души се опита да постави нов рекорд за най-голямата чаша капучино в Русия. Настоящият световен рекорд на Гинес е 4 250 литра.

"Малка" доза капучино

„Малка“ доза капучино

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.