Най-странните спортове в света

Част 1

21.10.2015

Светът знае много за футбола, волейбола, тениса и куп други спортове, които са интернационални. Но повечето от нас не знаят, че в различните държави хората се забавляват и по други спортни начини. Да видим как:

Най-странните спортове в света – част 1

1.. В Гватемала Сити се провежда нещо, като изложбена игра, наречена Mayan Ball (или Maya Ball). Целта е участниците да прекарат твърда гумена топка през набор от пръстени без да използват ръцете си.

Най-странните спортове в света

2.. Годишният футболен мач Shrovetide, в Ашбърн, централна Англия, се играе от отборите на Up’ards и Down’ards. Играта е известна в Англия още от 12-ти век, от времето на Хенри II (1154-89).

Най-странните спортове в света

3.. Състезанието с кози  е част от годишния празник Великден в Тринидад и Тобаго. Днес се нарича Buccoo Goat Race фестивал, който е популярно и оживено събитие, което привлича хиляди зрители, главно от Тринидад.

Състезанието с кози е част от годишния празник Великден в Тринидад и Тобаго

4.. През лятото, стотици хора се тълпят в Малта за участие в трудна игра, в която се опитват да се изкачат на “gostra”, стълб покрит с грес. Датираща от Средновековието, играта изисква от участниците да си проправят път до върха на хлъзгавия стълб и да вземат флага, за да спечелят наградата.

"gostra,"

5.. Kabaddi е игра популярна в Индия и Иран. Два отбора, които заемат противоположни половини на едно поле се опитват да докоснат колкото се може повече противоположни играчи, повтаряйки думата “Kabbadi.”

Kabaddi

6.. Fingerhakln е традиционна игра за дърпане на пръсти, която се играе в Германия. Двaма опоненти седят един срещу друг на една маса, слагат  пръст в кожена панделка и издърпват над средната линия на масата. Спортът дори има различни категории: средна, полу-тежка и тежка категория.

Fingerhakln

Вижте и още 6 любопитни национални спорта и игри.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.