Най-странните спортове в света 2

02.11.2015

След като вече разбрахме какво е Mayan Ball и Kabaddi, нека се впуснем и из интересните истории на още 6 странни спорта.

Най-странните спортове в света 2

1.. Chitwan Elephant Festival, Читуан, Непал. Фестивалът включва състезание с волове, състезание с каруци, кану състезания и някои други игри.

Най-странните спортове в света 2

2.. Sepak Takraw е спорт, произхождащ от Югоизточна Азия. Играчите трябва да използват всяка част от тялото си, без ръцете си, за да изпратят ратанова топка в противниковата среда. Точните правила могат да варират в зависимост от мястото, където играта се играе.

Sepak Takraw

3.. Търкалянето на сирене е спорт зароден във Великобритания, но също се играе и в Нова Зеландия. Големи сирени колела се пускат надолу по хълма, и човекът, който хваща сиренето получава правото да го пази.

Търкаляне на сирене

4.. Всеки август, жителите на Косово се събират да участват в традиционните игри Ругова. Игрите включват катерене по дърво, хвърляне на камък, борба и теглене на въже.

игри Ругова

5.. Спортът “носене на съпруга”, е зароден във Финландия. Мъжете трябва да носят жените си през трасе осеяно с препятствия.

Спортът "носене на съпруга"

6.. Игрите Highland са характерни за Шотландия. Игрите включват мятане на чук, с помощта на дръжка или дървен прът.

Игрите Highland

Вижте и част 1 -> 

Снимки: http://www.businessinsider.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.