Най-търсените звездни диети през 2013 (част 2)

01.01.2014

Най-търсените звездни диети през 2013 (част 2) Ако загубата ти на тегло е част от новогодишните ти решения и желания, то ще ти кажем, че не си сам/а. В предната статия Ви показахме вече пуснатия лист на Гугъл, който излиза всяка година, в различни категории. Тук ще видите продължението на най-търсените звездни диети през 2013-та. За разлика от миналата, тази година се посвети на изцяло естествените, био храни, които удължават живота, както и на рибата.

И така, какво може да хапвате по време на тези диети? Ние събрахме 10 хранителни режима и ги съпоставихме със звезда, която ги е опитвала. Вижте кой е постигнал видими резултати и кой никога повече няма да се подложи на такъв тип хранене. Продължаваме с диета номер 6.

6. Диета Окинава

Какво може да ядете: Като цяло, почти нищо! Можете да ограничите дневния си прием на калории от 10 до 40% на този план, който е моделиран на база храненето на жителите на Окинава, Япония. Счита се, че някои от най-дълго живеещите хора в целия свят са от там. Описание на диетата може да се намери в бестселъра на Ню Йорк Таймс, който  подробно представя всичко най-важно, какви са предимствата и недостатъците и т.н. Месото и морските дарове са позволени, но авторите ви окуражават да направите избора си на храна около най-леките във хранителната верига храни: зелен чай, зеленчуци и др.

Защо да го направите: Най-вероятно ще намалите стремително теглото си надолу, но основният мотив е да живеете по-дълго.

Най-търсените звездни диети през 2013 (част 2)7. Диетата на канибалите (Omnivore diet)

Какво може да похапвате: Всичко! Дефинирането на диетата на канибалите (omnivore) е като животно, което се храни както с растения, така и с други животни. От гледна точка на пазещите диета, вие сте стремите да спазвате здравословен баланс между групите храни, повече зеленчуци и постни меса, по-малко хляб и десерти, без да лишавате себе си от нищо.

 

Защо да го направите: Да загубите или поддържате тегло.

Кои са го опитвали: Клоуи Кардашян подкрепя философията на този тип хранене. „Аз няма да подложа себе си на глад и на вечни диети, но този тип хранене ми допада и ям от всичко в умерени количества“ – споделя тя в интервю.

Най-търсените звездни диети през 2013 (част 2)8. Плодова диета

Какво може да ядете: Плодове. Пламенните последователи на тази диета дори не ядат плодове, които са били от магазин или от пазар. Според привържениците, трябва плодовете да са паднали от дървото, за да ги ядат, защото това е най-сигурният начин, че всичко, което ядеш е естествен, био продукт.

 

Защо да го направите: Много от хората, които се подлагат на тези диети искат да защитят околната среда, докато други се подлагат изцяло на здравни фактори или желанието да живеят просто, като нашите предци.

Кои са го опитвали: Аштън Къчър  стана фен на плодовата диета, но за месец, за да се подготви за ролята си на Стив Джобс в биографичния филм. Тази диета обаче не се отразява добре за него, след като два дни преди започване на снимките за филма, Аштън е приет по спешност в болницата и след редица изследвания, се оказва, че за всичко е виновна именно тази плодова диета.

Най-търсените звездни диети през 2013 (част 2)9. Морска диета „Pescetarian“

Какво може да ядете: Морска храна и растителни храни, но не и червено месо или домашни птици. Тази диета е подобна на лакто-вегетарианската и включва зеленчуци, плодове, ядки, зърнени храни, боб, яйца и млечни продукти.

Защо да го направите: Някои привърженици на тази диета я правят от здравни причини, други за отслабване, а трети се отказват от тежките меса просто от природозащитна гледна точка.

Кои са го опитвалиКонън О’Браян и Бен Стилър са привърженици на този вид хранене. Бен Стилър споделя, че яде прекалено много риба и не го е направил нарочно, просто изведнъж се е превърнал в „Pescetarian“. Лесно се влиза във форма с този тип хранене, както освен физически и психически се чувстваш в кондиция.

Най-търсените звездни диети през 2013 (част 2)10. Гъвкава диета

Какво може да  ядете:  Всичко, но с ограничения. Поне няколко от вашите ястия през седмицата са постни.

Защо да го направите:  Лозунгът на книгата „Гъвкава диета“ казва всичко: Привържениците на тази диета трябва да ядат по-малко месо, като начин да отслабнат и да се предотврати заболяване.

Кой го е опитвал: Кейти Лий  е запален привърженик на премахването на месо от някои ястия.“Всяка седмица правя постен понеделник, за да се чувствам малко по-здравословно“, пише тя в една история за Космополитън.

Автор: Христина Розова

Вижте Най-търсените звездни диети през 2013 (част 1)

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването