Най-търсените думи в Google през 2015

Използвали ли сте някоя от тях?

17.12.2015

Както в края на всяка година и този декември можем да проследим обобщените данни, които изнасят големите компании. По традиция и Google изнасят списък с най-търсените думи и фрази в най-популярната търсачка.

Най-търсените думи в Google през 2015 – класация

Списъкът е разделен на две еднакво интересни части. Първата изследва големите моменти през годината, като смесва всички запитвания, свързани с конкретно събитие.  Например, 897 милиона търсения са направени за теми, свързани с атентатите в Париж и 338 милиона търсения досега, свързани с президентските избори през 2016-та в САЩ. Другата част представляват класации на най-разнообразни думи в широк диапазон.  За разлика от първата част, тази ще ви покаже конкретни запитвания, които попадат в категории като хора, филми, диети, въпроси за кучета и др.

Google също предоставя и списък на топ 10 технологични търсения:

 1. Apple’s iPhone 6s
 2. Samsung Galaxy S6
 3. Apple Watch
 4. Apple’s iPad Pro
 5. LG G4
 6. Samsung Galaxy Note 5
 7. Samsung Galaxy J5
 8. HTC One M9
 9. Google’s Nexus 6P
 10. Microsoft’s Surface Pro 4
Най-търсените думи в Google през 2015

Можете да разгледате всички тенденции на google.com/trends

А ето и кои са топ 10 търсения за 2015-та от всички категории:

 1. Lamar Odom
 2. Jurassic World
 3. American Sniper
 4. Caitlyn Jenner
 5. Ronda Rousey
 6. Paris
 7. Agar.io
 8. Chris Kyle
 9. Fallout 4
 10. Straight Outta Compton

Все още не е изнесена информация от Google.bg. Очакваме скоро да разберем и какво най-много са търсили българите през изминаващата година. А на следния линк може да видите как изглеждаше класацията миналата година – https://www.google.com/trends/topcharts

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.